Anahtar Kelime Takip Edici Yazılım mı Arıyorsunuz? 7 Ücretsiz Sıralama Kontrol Aracı - Free Rank Tracker



Bir web sitesinin arama motoru sıralamalarını izlemekten sorumluysanız, nasıl sıralandığınızı görmek için manuel olarak kontrol etmek için zamanınız veya pahalı bir sıralama kontrol yazılımına veya çevrimiçi sıralama kontrol aracına yatırım yapmak için bütçeniz olmayabilir. Ücretsiz bir sıralama kontrol aracı kullanmak, yalnızca küçük bir grup hedef anahtar kelimeyi izlemesi gereken birçok küçük işletme için genellikle en iyi seçenektir ve aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda harika seçenek vardır.

Sizin için en iyi sıralama izleme aracına karar vermeden önce hepsini denemenizi tavsiye ederim. Bazı ücretsiz anahtar kelime izleme araçları her zaman en doğru sonuçları vermez ve hangi araçların diğerlerinden daha doğru olduğunu söylemek zordur. Yerel sonuçlar, video snippet'leri ve diğer sonuçlar, sitenizin farklı arama kontrol araçlarında nasıl sıralandığını etkileyebilir, bu nedenle araçların kendi sitenizin anahtar kelime sıralamasının doğru göstergeleri olup olmadığını kendiniz bulmanız gerekir.

Ayrıca hepsi ücretsiz, yani kaybedecek neyin var?


Trafik Travis

Traffic Travis'e kaydolun, yazılımlarını bilgisayarınıza indirmeniz için size bir bağlantı gönderecekler. Ne yazık ki Mac kullanıcıları için henüz sizin için uyumlu bir versiyonları yok. Bugün itibariyle 5 proje kurabilir ve ücretsiz bir sürümle takip etmek için 500 ücretsiz anahtar kelime alabilirsiniz. Trafik Travis ayrıca anahtar kelime sıralamalarınızın yanındaki bir sekmede anahtar kelime arama hacmi verilerini de bağlar; bu nedenle, anahtar kelimelerinizin her ay kaç arama aldığına dair bir fikir edinmek için Adwords Anahtar Kelime Planlayıcı'ya gitmenize gerek yoktur.


500 anahtar kelime, izlenecek çok sayıda anahtar kelime gibi görünse de, bunu yalnızca dikkatli bir şekilde kullanabilirsiniz. Traffic Travis web tabanlı bir arayüzden değil de bilgisayarınızdan çalıştığından, kısa bir süre içinde çok fazla sıralama isteğinde bulunursanız Google ve diğer arama motorları IP adresinizi geçici olarak engelleyebilir. Ayrıca engellenirseniz, aynı internete bağlı olan herkes de geçici olarak engellenir ve o kişi olmak istemezsiniz.



Traffic Travis'e ücretsiz olarak alabileceğiniz birkaç ek özellik daha var:

  • Backlink analizi
  • Sayfa analizi ve öneriler
  • Rakip araştırması
  • Bağlantı adayı yaratıcısı (Bunu kesinlikle deneyin!)

Anahtar kelimelerinizi izlemek için Traffic Travis'i kullanmayacaksanız, en azından bu süper harika özelliklerden bazıları için kullanmalısınız. Kaydolduktan sonra, arayüzlerini asmak için zaman ayırın ve tanıtım videolarından bazılarını izleyin.


SEO Kitap Sıralaması Denetleyicisi

Bu, geçmişte bir web sitesinin geniş bir anahtar kelime listesiyle nasıl performans gösterdiğine dair hızlı bir fikir edinmek için kullandığım için kişisel bir favorim. Size anahtar kelimeler için sıralama vermek için birkaç dakika veya daha uzun sürebilen diğer ücretsiz araçların aksine, SEO Kitabı aracı çok hızlı çalışır ve size Google, Yahoo ve Bing için anahtar kelime sıralama sonuçları verir.

SEO Kitabı yalnızca Firefox için çalışır, bu nedenle aktif bir Firefox kullanıcısıysanız, bu, sıralama kontrol ihtiyaçlarınız için mükemmel bir araç olabilir.

SEO Book Rank Checker'ı kurduktan ve açtıktan sonra, "Birden Çok Anahtar Kelime Ekle"yi seçin ve bir CSV dosyasına aktarabileceğiniz bir seferde 100 anahtar kelimenin sıralamasını kontrol etme olanağına sahipsiniz.




Traffic Travis gibi, çok fazla anahtar kelime sıralama isteği için Google'dan engellenebileceğiniz için SEO Book'u çok sık kullanmamaya dikkat etmelisiniz. SEO Kitabı ayrıca zaman içindeki anahtar kelime sıralamalarınızı saklamaz, bu nedenle zaman içindeki sıralama değişikliklerini izlemek için sıralamalarınızı düzenli olarak dışa aktarmanız gerekir. SEO Kitabı kurarken, sitelerinde listeledikleri diğer araçlara ve makalelere buradan bir göz atın .


SEO SERP Tezgahı

SEO SERP Workbench, Google Chrome tarayıcınıza yüklenen bir uygulama olarak çalışır. Yükledikten sonra Siteler sekmesine gidin ve "tümünü kaldır"ı seçerek listelenen varsayılan web sitelerini kaldırın. Ardından, listeyi web siteniz ve tüm en iyi rakip web sitelerinizle doldurun. SEO SERP Workbench'i kullanmaya başladığınızda, anahtar kelimeler ve rakipler eklemenin ne kadar basit olduğunu ve web sitenizle alakalı olmayan anahtar kelimeleri ve rakipleri takip etmeye kolayca kapılabileceğinizi anlayacaksınız.


Bir CSV dışa aktarma seçeneği olmasa da, arayüzlerinde raporlar oluşturabilirsiniz. Geçmişte yapmış olduğunuz web sitesi konum isteklerine göre web sitenizin rakiplerinizin yanındaki konumunu çizgi grafiğinde karşılaştırabilirsiniz.


Ne yazık ki, SEO SERP Workbench web sitenizin sıralamasını sizin için otomatik olarak kontrol etmeyeceğinden, tüm bunların manuel olarak yapılması gerekiyor. Bu listedeki diğer birçok araç gibi, çok fazla sıralama isteği yaparken dikkatli olmalısınız. Ek olarak, bu uzantının diğer tarayıcılarla senkronize olabilmesi harika olurdu - birden fazla bilgisayarı olan bizler veya bu verileri iş arkadaşlarıyla paylaşmak isteyenler için.


Web sitenizi ve rakiplerinizi zaman içinde takip edebilmeniz ile birlikte girebileceğiniz veri miktarında bir sınır olmaması, bu aracı cephanenizde olması gereken harika bir ücretsiz araç ve bu listedeki favorilerimden biri haline getiriyor.


Mikrosite Ustaları

Microsite Masters ile istediğiniz kadar web sitesi için 10 adede kadar anahtar kelime izleyebilirsiniz. Başka bir deyişle, 2 site için 5 anahtar kelime, 10 site için 1 anahtar kelime vb. Microsite Masters ayrıca yalnızca çevrimiçi bir arayüzde çalışır, bu nedenle Google tarafından engellenme konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Microsite Masters, anahtar kelime sıralamalarını manuel olarak gözden geçirmek ve kontrol etmek yerine, anahtar kelime sıralamaları hakkında uyarı almayı tercih eden herkes için harikadır. Microsite Masters, size en iyi ve en kötü performans gösteren anahtar kelimeleriniz hakkında günlük raporları e-posta ile gönderebilir, böylece hareket halindeyken anahtar kelime sıralamalarınıza erişebilirsiniz.


Bazı ücretsiz izleme hizmetleri ücretsiz olarak raporlar oluşturmanıza izin verirken, bunu Microsite Masters aracılığıyla yapmak için en az ayda 20 ABD doları tutarında bir plana yükseltmeniz gerekir. Ayrıca, anahtar kelime sıralama verilerinizi bir CSV dosyasına aktarabilmek için yükseltme yapmanız gerektiğinden, etrafta dolaşmak o kadar kolay değildir.


Sonuç olarak, Microsite Masters işi yapar ve verileri yalnızca kendi referansınız için kullanıyorsanız iyi çalışır.


Minik Roket Laboratuvarı

Tiny Rocket Lab, 10'a kadar anahtar kelimeyi ücretsiz olarak izlemek için harika bir küçük araçtır. Bundan daha fazlasını yapmaz, ancak çok temiz ve basit bir arayüze sahiptir ve sizin hiç kullanmayacağınız veri ve bilgilerle dolu değildir. Anahtar kelime sıralama grafikleri, bir yıl önceki görüntü anahtar kelime sıralamaları olarak ve güzel göründüğü için de bahsetmeye değer:



Temiz ve düzenli bir pdf olarak gelen Tiny Rocket Lab aracılığıyla ücretsiz olarak raporlar oluşturup e-posta ile gönderebilirsiniz. Size ek anahtar kelime fikirleri vermek için GWT'den arama sorgusu verilerini içe aktarmak için Google Arama Konsolu hesabınızı da bağlayabilirsiniz.


Web CEO'su (Çevrimiçi Versiyon)

Web CEO'su çevrimiçi ve masaüstü seçenekleri sunar ve çevrimiçi platforma ücretsiz olarak ücretsiz kaydolabilirsiniz. Ücretsiz sürüm ile beş anahtar kelimeyi takip edebilir ve iki proje oluşturabilirsiniz.

Anahtar kelimeleri izlemeye ek olarak, Web CEO'su "web vızıltı izleme" ile 4 anahtar kelimeyi izleyecek, sayfalarınızın 200'ünü kırık bağlantılar ve site içi optimizasyon açısından değerlendirecek ve web sitenize gelen 40 geri bağlantıyı izleyecektir.

Web CEO'su ile pek çok anahtar kelimeyi izleyemeseniz de, SEO'nuzda size yardımcı olacak ekstra ücretsiz özellikler ve önerilerle bunu telafi ederler. Web CEO'su sitenizin Google Analytics profiline bağlanabilir, sıralama dağılımı, anahtar kelimeniz için küresel arama istatistikleri ve web siteniz genelinde içerik optimizasyon ipuçları hakkında bilgi sağlar.


Google Arama Konsolu

Son olarak, Google Arama Konsolu ücretsiz olarak anahtar kelime sıralama verileri sağlar ve herhangi bir web sitesi sahibi tarafından aktif olarak kullanılmalıdır. Google'ın Web Yöneticisi Araçları'ndaki verilerinin doğruluğu her zaman tartışmaya açık olsa da, geri bağlantılar ve dahili bağlantılar, yapılandırılmış veriler ve web sitenizin genel sağlığı hakkında bazı harika bilgiler sağlarlar.


Google Arama Konsolunu siteniz için doğru şekilde kurduktan sonra, web siteniz için anahtar kelime bilgilerine erişmek için Arama Trafiği - Arama Sorguları'na gidin. En Çok Okunan Sorgulara veya En Çok Okunan Sayfalara göre görüntüleyin ve sizinle en alakalı trafiğe erişmek için medya türüne ve konuma göre sıralayın. Ayrıca, gelecekte hızlı bir şekilde başvurmak için önemli sorgulara yıldız da ekleyebilirsiniz.


Google Arama Konsolu, web siteniz için bazı harika veriler sunarken, bazı olumsuzluklar da vardır.


Geçmiş verilere değer veriyorsanız, GMT pek yardımcı olmuyor. Gelecekte kullanmak üzere geçmiş anahtar kelime sıralama verilerini karşılaştırmak istiyorsanız, arama sorgusu verilerinizin karmaşık bir .csv dosyasını dışa aktarmanız gerekecektir.

GWT verilerinin doğruluğu da birçok durumda sorgulanmıştır, bu nedenle gördüğünüz veriler kesin sayılar değil tahminler olarak kullanılmalıdır.

Doğrulayamadığınız bir web sitesini Google Search Console'a ekleyemezsiniz, bu nedenle sitenizin en iyi rakiplerinize karşı nasıl bir performans gösterdiğini göremezsiniz.


Kontrol Edilmeye Değer Diğer Araçlar

Serpstat – Tam açıklama, Serpstat ücretsiz deneme karşılığında bu gönderiye eklenmek için bizimle iletişime geçti. Araç, sıralamalarınızı ve trafiğinizi rakiplerle karşılaştırmak için bazı güzel özelliklere sahip olsa da, onların müşteri hizmetlerinden pek fazla söz edemeyiz.


Fat Rank Anahtar Kelime Sıralaması Denetleyicisi – Birden çok ülkede anahtar kelime sıralamanızı kontrol etmenizi sağlayan basit, hafif bir Google Chrome tarayıcı uzantısı. Ayrıca arama geçmişinizi depolar ve bu verileri dışa aktarmanıza olanak tanır.

Anahtar Kelime Takip Edici Yazılım mı Arıyorsunuz? 7 Ücretsiz Sıralama Kontrol Aracı - Free Rank Tracker  Anahtar Kelime Takip Edici Yazılım mı Arıyorsunuz? 7 Ücretsiz Sıralama Kontrol Aracı - Free Rank Tracker Reviewed by Admin on 13:05 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.