SEO mu Lazım?



SEO nedir?

SEO, "arama motoru optimizasyonu" veya "arama motoru optimize edici"nin kısaltmasıdır. Bir SEO ile çalışmaya karar vermek, sitenizi potansiyel olarak iyileştirebilecek ve zaman kazandırabilecek büyük bir karardır, ancak sitenize ve itibarınıza zarar verme riskini de alabilirsiniz. Sorumsuz bir SEO'nun sitenize verebileceği zararın yanı sıra potansiyel avantajları da araştırdığınızdan emin olun. Birçok SEO uzmanı ve diğer ajanslar ve danışmanlar, web sitesi sahipleri için aşağıdakiler de dahil olmak üzere faydalı hizmetler sunar:


  • Site içeriğinizin veya yapınızın gözden geçirilmesi
  • Web sitesi geliştirme konusunda teknik tavsiye: örneğin, barındırma, yönlendirmeler, hata sayfaları, JavaScript kullanımı
  • Içerik geliştirme
  • Çevrimiçi iş geliştirme kampanyalarının yönetimi
  • Anahtar kelime araştırması
  • SEO eğitimi
  • Belirli pazarlarda ve coğrafyalarda uzmanlık.

Google ile reklam vermenin, sitenizin arama sonuçlarımızdaki varlığı üzerinde hiçbir etkisi olmayacaktır. Google, siteleri arama sonuçlarımıza dahil etmek veya sıralamak için asla para kabul etmez ve organik arama sonuçlarımızda görünmenin hiçbir maliyeti yoktur. Arama Konsolu , resmi Google Arama Merkezi blogu ve tartışma forumumuz gibi kaynaklar, sitenizi organik arama için nasıl optimize edeceğiniz konusunda size çok sayıda bilgi sağlayabilir.


Başlarken

Küçük bir yerel işletme işletiyorsanız, muhtemelen işin çoğunu kendiniz yapabilirsiniz. İşte bazı iyi kaynaklar:


İşletmeniz için çevrimiçi bir varlık oluşturmaya yönelik video serimize göz atın .

Google Web Yöneticisi Yönergeleri

Google 101: Google web'i nasıl tarar, dizine ekler ve sunar?

SEO başlangıç ​​kılavuzu , SEO'nuzun sizin için yapacaklarının çoğunu açıklar. İşi sizin için yapması için bir profesyonel tutuyorsanız, bu kılavuzu iyi bilmeniz gerekmese de, bu tekniklere aşina olmak yararlıdır, böylece bir SEO'nun bir teknik kullanmak isteyip istemediğini anlayabilirsiniz. bu tavsiye edilmez veya daha da kötüsü kesinlikle tavsiye edilmez.

Sonuçları görmenizin zaman alacağını unutmayın: genellikle dört aydan bir yıla kadar değişiklik yapmaya başladığınız andan faydaları görmeye başlayana kadar.


Hala bir profesyonelden ekstra yardıma ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, nasıl SEO seçeceğinizi okumaya devam edin.


SEO Seçmek

Bir SEO işe almayı düşünüyorsanız, ne kadar erken olursa o kadar iyi. Siteyi yeniden tasarlamayı düşündüğünüz veya yeni bir site başlatmayı planladığınız zaman, işe almak için harika bir zamandır. Bu şekilde, siz ve SEO'nuz, sitenizin aşağıdan yukarıya arama motoru dostu olacak şekilde tasarlandığından emin olabilirsiniz. Bununla birlikte, iyi bir SEO, mevcut bir siteyi iyileştirmeye de yardımcı olabilir.


Önerilen değişiklikleri uygulamaya kararlı olun. Bir SEO tarafından önerilen değişiklikleri yapmak zaman ve çaba gerektirir; Bu değişiklikleri yapmak için zaman ayırmayacaksanız, bir profesyoneli işe almaya değmez.

Potansiyel SEO'nuzla röportaj yapın. Bir SEO'ya sorulacak bazı yararlı sorular şunları içerir:

  • Bana önceki çalışmalarınızdan örnekler gösterip bazı başarı hikayelerinizi paylaşır mısınız?
  • Google Web Yöneticisi Yönergelerine uyuyor musunuz?
  • Organik arama işinizi tamamlamak için herhangi bir çevrimiçi pazarlama hizmeti veya tavsiyesi sunuyor musunuz?
  • Ne tür sonuçlar görmeyi umuyorsunuz ve hangi zaman diliminde? Başarınızı nasıl ölçersiniz?
  • Sektörümdeki deneyiminiz nedir?
  • Ülkemdeki/şehrimdeki deneyiminiz nedir?
  • Uluslararası siteler geliştirme deneyiminiz nedir?
  • En önemli SEO teknikleriniz nelerdir?
  • Ne zamandır iş hayatındasın?
  • Sizinle nasıl iletişim kurmayı bekleyebilirim? Sitemde yaptığınız tüm değişiklikleri benimle paylaşır, önerileriniz ve gerekçeleri hakkında detaylı bilgi verir misiniz?

SEO'nun sizinle ve işinizle ilgilenip ilgilenmediğini görün. İlgilenmiyorlarsa, ilgilenen birini bulun. 

SEO'nuz aşağıdaki gibi sorular sormalıdır:

  • İşletmenizi veya hizmetinizi müşteriler için benzersiz ve değerli kılan nedir?
  • Müşterileriniz kimler?
  • İşletmeniz nasıl para kazanıyor ve arama sonuçları nasıl yardımcı olabilir?
  • Başka hangi reklam kanallarını kullanıyorsunuz?
  • Rakipleriniz kimler?

SEO'nuzun iş referanslarını kontrol edin . Geçmişteki müşterilere, bu SEO'nun yararlı hizmet sağladığını, birlikte çalışmanın kolay olduğunu ve olumlu sonuçlar ürettiğini hissettiklerini sorun.

Ne yapılması gerektiğini düşündüklerini, nedenini ve beklenen sonucun ne olması gerektiğini öğrenmek için siteniz için teknik ve arama denetimi isteyin . Muhtemelen bunun için ödeme yapmanız gerekecek. Muhtemelen onlara Search Console'da sitenize salt okunur erişim vermeniz gerekecektir. (Bu aşamada, onlara yazma erişimi vermeyin.) Potansiyel SEO'nuz size gerçekçi iyileştirme tahminleri ve ilgili çalışma hakkında bir tahmin verebilmelidir. Değişikliklerinin size arama sonuçlarında ilk sırayı vereceğini garanti ediyorlarsa, başka birini bulun.

Kiralamak isteyip istemediğinize karar verin.

Önlemler

SEO'lar müşterilere değerli hizmetler sunabilse de, bazı etik olmayan SEO'lar, aşırı agresif pazarlama çabalarını kullanarak ve arama motoru sonuçlarını haksız yollarla manipüle etmeye çalışarak endüstrinin gözünü kararttı. Yönergelerimizi ihlal eden uygulamalar , sitenizin Google'daki varlığının olumsuz olarak ayarlanmasına ve hatta sitenizin dizinimizden kaldırılmasına neden olabilir.


SEO'nuz siteniz için bir dizi öneri bulduğunda, onlardan bu önerileri Arama Konsolu yardım sayfası, Google Arama Merkezi blog girişi veya forumdaki Google onaylı yanıt gibi güvenilir bir kaynakla desteklemelerini isteyin .


Düşünülmesi gereken şeyler var:


Yaygın bir dolandırıcılık, aldatıcı yönlendirmeler kullanarak kullanıcıları bir siteye yönlendiren "gölge" alan adlarının oluşturulmasıdır. Bu gölge alan adları genellikle bir müşterinin adına çalıştığını iddia eden SEO'ya ait olacaktır. Ancak, ilişki bozulursa, SEO etki alanını farklı bir siteye, hatta bir rakibin etki alanına yönlendirebilir. Böyle bir durumda, müşteri tamamen SEO'ya ait olan rakip bir site geliştirmek için para ödemiştir.

Başka bir yasa dışı uygulama, müşterinin sitesinde bir yere anahtar kelimelerle yüklenen "giriş" sayfalarını yerleştirmektir. SEO, bunun sayfayı daha fazla sorgu için daha alakalı hale getireceğine söz veriyor. Tek tek sayfalar çok çeşitli anahtar kelimelerle nadiren alakalı olduğundan, bu doğal olarak yanlıştır. Ancak daha sinsi olan, bu giriş sayfalarının genellikle SEO'nun diğer müşterilerine de gizli bağlantılar içermesidir. Bu tür giriş sayfaları, bir sitenin bağlantı popülaritesini ortadan kaldırır ve onu SEO'ya ve kötü veya yasa dışı içeriğe sahip siteler içerebilecek diğer müşterilerine yönlendirir.

Son olarak, sıralamanızı yükseltmek için diğer sitelerden bağlantı satın almak gibi bağlantı şemalarına dahil olmaktan kaçının . Bu, Google'ın kalite yönergelerine aykırıdır ve sitenizin bir kısmına veya tamamına yönelik manuel işlem yapılmasına neden olabilir ve bu da site sıralamanızı olumsuz etkiler.



Hiç kimse Google'da 1. sırayı garanti edemez.

Sıralamayı garantilediğini iddia eden, Google ile "özel bir ilişki" olduğunu iddia eden veya Google'a "öncelikli gönderim" reklamı yapan SEO'lara dikkat edin. Google için öncelikli gönderim yoktur. Aslında, bir siteyi doğrudan Google'a göndermenin tek yolu, URL Denetleme Aracı aracılığıyla veya bir Site Haritası göndermektir ve bunu kendiniz yapabilirsiniz.


Bir şirket gizliyse veya ne yapmayı planladığını açıkça açıklamıyorsa dikkatli olun.

Anlaşılmayan bir şey varsa açıklama isteyin. Bir SEO, giriş sayfaları veya "kullanılıp atılan" alanlar gibi sizin adınıza aldatıcı veya yanıltıcı içerik oluşturursa, siteniz Google'ın dizininden tamamen kaldırılabilir. Sonuç olarak, kiraladığınız tüm şirketlerin eylemlerinden siz sorumlusunuz, bu nedenle size nasıl "yardım etmeyi" planladıklarını tam olarak bildiğinizden emin olmak en iyisidir. Bir SEO'nun sunucunuza FTP erişimi varsa, sitenizde yaptıkları tüm değişiklikleri açıklamaya istekli olmalıdırlar.


Asla bir SEO'ya bağlanmak zorunda kalmamalısınız.

Bağlantı popülerlik şemalarından bahseden veya sitenizi binlerce arama motoruna gönderen SEO'lardan kaçının. Bunlar tipik olarak, büyük arama motorlarının sonuçlarındaki sıralamanızı etkilemeyen, en azından, muhtemelen olumlu olduğunu düşündüğünüz bir şekilde, işe yaramaz alıştırmalardır.


Akıllıca seçim.

Bir SEO ile devam edip etmeyeceğinizi düşünürken, sektör hakkında biraz araştırma yapmak isteyebilirsiniz. Google, elbette bunu yapmanın bir yoludur. Google belirli şirketler hakkında yorum yapmasa da, kabul edilen iş davranışının sınırlarının açıkça ötesinde olan uygulamaları takip eden kendilerine SEO'lar diyen firmalarla karşılaştık. Dikkat olmak.


Paranın nereye gittiğini anladığınızdan emin olun.

Google, arama sonuçlarımızda hiçbir zaman daha iyi bir sıralama elde etmese de, diğer bazı arama motorları, tıklama başına ödeme veya dahil etme için ödeme sonuçlarını normal web arama sonuçlarıyla birleştirir. Bazı SEO'lar sizi arama motorlarında en üst sıralarda yer almayı vaat eder, ancak sizi arama sonuçlarından ziyade reklamcılık bölümüne yerleştirir. Hatta birkaç SEO uzmanı, diğer arama motorlarını "kontrol ettikleri" ve kendilerini istedikleri alana yerleştirebilecekleri yanılsamasını yaratmak için teklif fiyatlarını gerçek zamanlı olarak değiştirecektir. Bu aldatmaca Google ile çalışmaz çünkü reklamlarımız açıkça etiketlenmiş ve arama sonuçlarımızdan ayrılmıştır, ancak düşündüğünüz herhangi bir SEO uzmanına hangi ücretlerin kalıcı olarak dahil edildiğini ve hangilerinin geçici reklamcılık için geçerli olduğunu sorduğunuzdan emin olun.


Dikkat edilmesi gereken başka şeyler nelerdir?

Sahte bir SEO ile uğraşıyor olabileceğinize dair birkaç uyarı işareti vardır. Kapsamlı bir liste olmaktan çok uzak, bu nedenle herhangi bir şüpheniz varsa içgüdülerinize güvenin:


Gölge etki alanlarına sahip

Giriş sayfalarına diğer müşterilerine bağlantılar koyar

Adres çubuğunda anahtar kelimeler satma teklifleri

Gerçek arama sonuçları ile arama sonuçları sayfalarında görünen reklamlar arasında ayrım yapmaz

Sıralamayı garanti eder, ancak yalnızca yine de alacağınız belirsiz, uzun anahtar kelime öbeklerinde

Birden çok takma adla veya tahrif edilmiş WHOIS bilgileriyle çalışır

"Sahte" arama motorlarından, casus yazılımlardan veya pislik yazılımlardan trafik alır

Alan adları Google'ın dizininden kaldırıldı veya kendisi Google'da listelenmemiş


Kaynak: developers.google.com

SEO mu Lazım? SEO mu Lazım? Reviewed by Admin on 00:23 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.