Google'ın Sevmediği İşlerden Uzak Durun! Arama Sıralamanızı Kaybedebileceğiniz Siyah Şapka SEO Teknikleri

SERP'lerde (arama motoru sonuç sayfaları) sıralama, sizi birçok büyüme fırsatına maruz bıraktığı için işletmeler için mükemmeldir. Ancak, yanlış teknikleri kullanırsanız, bunun yerine arama motoru sıralamanızı yok edebilirsiniz.

Siyah şapka SEO teknikleri hızlı bir çözüm gibi görünebilir, ancak Google ve Bing gibi arama motorlarının onaylanmadığını göreceksiniz - ve sıralamalarınızı daha da hızlı bir şekilde çökerteceksiniz.

Siyah şapka SEO hileleri, arama motoru optimizasyonu ( SEO ) için kötü bir yaklaşımdır . Negatif SEO etkisi, SERP konumunuzu düşürür. Alternatif olarak, beyaz şapka SEO daha etik ve web sitenizin sıralamasını olumlu yönde etkileyecektir.


Keşfetmek için okumaya devam edin: 

  • Beyaz şapka SEO ve siyah şapka SEO teknikleri arasındaki fark
  • Web sitenizde kullanmaktan kaçınmanız gereken kötü SEO uygulamaları





White Hat SEO ve Black Hat SEO Teknikleri Arasındaki Fark

SEO, arama motoru algoritmalarıyla uyumlu yaklaşımlar gerektirir - siyah şapka SEO teknikleri, ne pahasına olursa olsun onlardan kaçınmaz.


Beyaz şapka SEO , arama motorunuzun sıralamasını etik olarak iyileştirir ve yönergelerine uyar. Stratejiler, insan web sitesi ziyaretçilerine mükemmel bir kullanıcı deneyimi sunarken web sitenizin SERP'lerdeki sıralamasını artırmaya odaklanır.


Alternatif olarak, siyah şapka SEO teknikleri arama motoru şirket terimlerini takip etmez. Bunun yerine, daha yüksek arama motoru sıralamaları elde etmek için manipülasyonu kullanırlar.


Bu, sonuç sayfalarından ceza alınmasına veya tamamen silinmesine neden olabilir.



Kaçınmanız Gereken Kötü SEO Uygulamaları

1. Yinelenen Web Sitesi İçeriği

Yinelenen içerik yayınlamak, web sitenizin sıralamasını bozabilecek bir siyah şapka SEO tekniğidir. Google açıkça, yinelenen içerikten kaçınmanız gerektiğini söylüyor . Arama motorları bunu intihal ve kötü web sitesi tasarımı olarak görür . 


Arama motorları içeriği dizine eklemek için web sitenizi taradığında, buldukları benzersiz olmayan öğeleri yok sayarlar. 


Blog gönderilerinizi veya başka birinin içeriğini kopyalamadığınızdan emin olun. Yeni bir web sayfasında mevcut medyayı kullanmanız gerekiyorsa, web sitenizin SEO'sunu olumsuz etkilememek için  sayfayı “ noindex” ve “nofollow ” olarak işaretleyin.


Bununla birlikte, en iyi uygulama, arama motoru kurallarına bağlı kalmaktır - sayfanızın sıralamasına yardımcı olacak benzersiz, orijinal içerik oluşturun.


2. SEO'da Anahtar Kelime Doldurma

Anahtar kelime doldurma, belirli bir anahtar kelimeyi, alakalı olmasa bile, metninizin gövdesinde tekrarlamak anlamına gelir. Bu gönderiyi arama motorları için optimize etmek istediğinizde bu iyi bir fikir gibi görünüyor. 


Ancak, insanlar için yazmaktan ziyade anahtar kelime yoğunluğu hakkında daha fazla endişe duymak, içeriğinizin sıralamasını hızla düşürecek bir siyah şapka SEO tekniğidir.


Anahtar kelime doldurma, yalnızca botların anlayabileceği bir dil gibi göründüğü için kitlenizin yazınıza olan ilgisini kaybetmesine neden olur. 


Benzer şekilde, blog gönderilerinize alakasız anahtar kelimeler eklemek, arama motorlarına, içeriğinizi SERP'lerin en üstüne yerleştirmek için algoritmayı kandırmaya çalıştığınızı gösterir. Bu aynı zamanda size bir Googlcezası da kazandırabilir .


Anahtar kelimelerinizden bahsetmek, etik bir beyaz şapka SEO tekniği olabilir. Ama bunu doğal olarak yapmalısın. 


Anahtar kelimeleri aşağıdaki gibi stratejik yerlere yerleştirin:


Makale veya blog yazısı başlığı

Meta başlık

Meta Açıklaması

Tanıtım

alt başlıklar

Anahtar kelimelerinizi gövdeye birkaç kez eklemelisiniz, ancak iyi aktığından ve bağlam içinde anlamlı olduklarından emin olun.


3. Düşük Kaliteli Misafir Gönderileri

Konuk ilanı , SEO'yu iyileştirmenin harika bir yoludur, ancak yanlış yaparsanız kötü gidebilir. 


Web sitenizde konuk yazarların ve blog yazarlarının yer aldığı yeni içerikleri düzenli olarak yayınlamak iyi bir SEO alışkanlığıdır. Ancak bu gönderilerin özgün, değerli ve kaliteli olduğundan emin olmanız gerekir. 


İntihal olup olmadığını kontrol etmeniz koşuluyla, web sitenizde yeni yazarlara yer verebilir ve başkaları tarafından yazılmış içeriği yayınlayabilirsiniz. Ve hedef kitleniz için yararlı olmayan çalışmaları dahil etmeyin. 


Ayrıca alakasız veya düşük kaliteli içeriğe sahip kötü web sitelerine bağlantı olup olmadığını da kontrol etmelisiniz. Web siteniz değerli içerik barındırsa bile , şüpheli, spam dolu blog ağlarına bağlantı vermek ceza alabilir.


4. Ekranın Üst Kısmındaki Fazla Reklam


Ekranın üst kısmı, bir web sayfasının kullanıcılarınız kaydırmaya başlamadan önce görebildiği kısımdır. Google, bu alanda çok fazla reklam içeren web sitelerini cezalandırır. Arama motoru yönergelerine göre, kötü bir SEO tekniği çünkü kötü bir kullanıcı deneyimi yaratıyor.


Bir web sitesi Google'ın sayfa düzeni algoritmasının gerisinde kaldığında, aksi takdirde alacağı organik trafiğin büyük bir kısmını kaybedebilir.


5. Ücretli Bağlantılar

Ücretli bağlantılar , çoğunlukla yetkili web sitelerinde, bir blog gönderi yuvasında veya dizininde bağlantılar satın almayı içeren bağlantı şemalarını ifade eder. Otorite sayfalarından güçlü geri bağlantılar almak, web sitenizin SEO'sunu artırabilir. 


Meşru geri bağlantılar kazanmak için çaba, zaman, özveri ve bağlantı gerektirse de, sonuç buna değdiğinden daha fazladır. 


Ücretli bağlantı oluşturma yoluyla SERP'lerin zirvesine çıkma yolunuzu değiştirmeye çalışırsanız, hızlı bir şekilde Googlcezası alabilirsiniz. 


Google, ücretli bağlantıları kesinlikle onaylamadığından, bu siyah şapka SEO tekniği web sitenizin büyümesini tamamen engelleyebilir .


6. Gizleme

Gizleme , web sitenizin ziyaretçilerine ve arama motorlarına bilerek farklı içerik gösterilmesini ifade eder.


Bazı web siteleri gizlemek için gizleme kullanır:


Spam bağlantılar

Sinsi yönlendirmeler

Kötü amaçlı yazılım

Aşırı reklamlar

Makine tarafından oluşturulan içerik 

Bu web siteleri, arama motoru kurallarını ihlal ederken arama tarayıcılarını SERP'lerde sıralamaya kandırmaya çalışır. Bu siyah şapka SEO tekniği , bir web sitesinin mevcut içeriğiyle alakalı olmayan birkaç anahtar kelime için sıralanabilmesi için Google'ın algoritmasını da kandırmayı amaçlar.


7. Tıklama Tuzağı Başlıkları


Birkaç web yöneticisi, yanıltıcı başlıklar oluşturarak yüksek tıklama oranları için çekim yapar. Bu "tıklama tuzağı başlıkları" genellikle hiçbir değeri olmayan ve SEO'nuz için kötü olan içeriğe yol açar.


Gönderinin sonuna kadar okuyucularınıza değer vaat eden çekici ancak dürüst başlıklar yapın.


Tıklama tuzağı manşetleri, ziyaretçiler manipüle edildiğini anladıklarında yüksek bir hemen çıkma oranına yol açar. Sahte başlıklarınız sürekli olarak Google yönergelerini ihlal ederse de ceza alabilirsiniz.


8. Bağlantı Çiftliği


Bağlantı çiftlikleri, bağlantı kurma fırsatları yaratan web siteleri veya dizinlerdir. Bağlantı çiftçiliği, bir web sitesinin SERP'lerdeki sıralamasını iyileştirmek için sahip olduğu  geri bağlantı sayısını şişiren bir siyah şapka SEO tekniğidir .


Bu giden bağlantılar genellikle çok sayıda ve düşük kalitelidir ve bir web sitesinin bağlantı metinleri olarak sıralamak istediği anahtar kelimeleri içerir. 


Google, bağlantı gruplarını hızla tespit eder ve bu yöntemi kullanan web sitelerini cezalandırır. Güvenilmez olduğuna inandığınız yorumlar, reklamlar ve web sitelerindeki herhangi bir bağlantıyı “ nofollow ” yaparsanız, arama motoru cezası almaktan kaçınabilirsiniz .


9. Yavaş veya Kullanılamayan Web Siteleri

Web sitenizi kötü sunucularda barındırmak gerçekten kötü bir SEO hilesi değildir - ancak arama motoru sıralamanızı olumsuz yönde etkileyebilecek bir şeydir. 


Yavaş veya erişilemeyen web sayfaları, insanların web sitenizden kaçınmasına veya web sitenizden hemen çıkmasına neden olur. Bu, Google'a, ziyaretçilerin ilgilenmediği için web sitenizin sıralamaya değmediğini gösterir.


Arama motoru özelliklerine göre, ortalama bir web sitesinin yüklenme süresi üç saniye veya daha az olmalı ve her zaman erişilebilir olmalıdır. Bu nedenle, herhangi bir zamanda erişilebilir olması için adanmış sunucularda hızlı bir web sitesi oluşturmak için güvenilir bir barındırma sağlayıcısı kullanmak çok önemlidir.


Siyah şapka SEO teknikleri, web sitenizin SERP'lerdeki sıralamasını bozabilir. Web sitenizin SEO'sunu geliştirmek, Googlarama motoru sonuç sayfasında daha üst sıralarda yer almak ve hedeflerinize ulaşmak için içerik pazarlamanızda beyaz şapka SEO tekniklerini kullanın.


En iyi SEO yöntemleri arasında yüksek kaliteli içerik, yüksek alan yetkilisi platformlarındaki ilgili konuk gönderileri aracılığıyla güçlü geri bağlantılar ve hızlı, güvenilir bir web sitesi bulunur. Seo Adana bizden sorulur. adana seo ajansı


Adana Seo Hizmetleri Kapsamında Sizlere Yardımcı Olabilirim

Web sitenizin arama motoru sonuç sayfalarında üst sıralarda yer alacak kadar hızlı olduğundan emin olun. Sitenizin arama sonuçlarında üst sıralara çıkmasını istiyorsanız doğal yollarlı tercih edin. Bu konuda size makul bir ücret karşılığında yardımcı olabilirim. Adana seo veya Adana Seo hizmetleri hususunda destek ihtiyacınızda yardımcı olabilirim. İletişim formu kullanarak bana bir posta atın. Şimdi iletişime geçebilirsiniz.

Google'ın Sevmediği İşlerden Uzak Durun! Arama Sıralamanızı Kaybedebileceğiniz Siyah Şapka SEO Teknikleri Google'ın Sevmediği İşlerden Uzak Durun! Arama Sıralamanızı Kaybedebileceğiniz Siyah Şapka SEO Teknikleri Reviewed by Admin on 08:46 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.