İşletmemi Google Haritalarına Nasıl Kaydedebilirim? Yerel Rehber Nasıl Olunur?





Dünyanın en iyi arama motoru sayılan Google 'a sadece bir arama motoru olarak bakmak çok sığ olacaktır. Google altyapısı ve sunduğu hizmetleri sayacak olsak bu sayfa yetmez ancak son zamanlarda sıklıkla duyulan ve hemen herkesin işine yarayan haritalar daha da zenginleşmeye başladı.

Yerel rehberler sayesinde köşe bucak eklenen işletme ve fotoğraflar sayesinde, dilediğimiz adresleri bulabiliyor kaybolmadan adreslere ulaşabiliyoruz. Sadece bununla kalmıyor gideceğimiz yere önceden gidenlerin yorumlarını okuyarak hazırlıklı oluyoruz.

Örneğin bir lokantaya gitmeyi planlıyoruz. Öncelikle o lokantanın haritadaki yerine bakıyor ve o lokanta ile ilgili yorumları okuyabiliyoruz. ne yalan söyleyeyim, olumsuz yorum gördüğüm anda "Ya benimde başıma gelirse" diye vazgeçtiğim çok yer oldu.


Yerel Rehber Nasıl Olunur?

Bir google hesabınız var ise (örneğin gmail) sizde yerel rehber olabilirsiniz. İhtiyacınız olanlar;

  • Google hesabı
  • Google Maps uygulaması yüklenebilen cep telefonu
  • İnternet
Bu 3 ihtiyaçta neredeyse nüfusun yüzde 90'ında yer alabileceği için herkes yerel rehber olabilir diyebiliriz. 

Bir sonraki adım olarak Yerel Rehber adresine girip, basit formu doldurmanız yeterli.. Basit demişken hangi bölgeye hakimsiniz diye soruyor. Mesela ben Adana dedim. Siz yaşadığınız şehri yazabilirsiniz. Ben zaten yerel rehber olduğumdan bana hatırlatma yaptı :)



6. Düzey Rehber havamı da yeri gelmişken atayım dedim. 

Peki rehber seviyeleri nasıl belirleniyor? 

Yapılan paylaşım veya düzenlemelerle puan kazanıyoruz. O puanları nerede kullanacağımız konusunda henüz bir şey yok ama netice itibariyle seviyeniz yükseldikçe takipçiniz artabiliyor veya işletmeler sizin yorum yapmanız için size hediye bile gönderebiliyor :) Netice itibariyle seviyesi yüksek bir rehberin yorumları değerlidir.




İşletmemi Google Haritalarına Nasıl Kaydedebilirim?

Yerel Rehberler haritada olmayan veya olup da düzenlenmesi gereken yerleri kısa sürede bildirebilir ve haritadaki son güncellemesini yaptırabilir. Bunun yanında Google İşletme kaydı yaparak işletmenizi haritalara ekleyebilirsiniz. 

Bu iş size karmaşık geldiyse eğer sizin için ben bunu yapabilirim. Küçük bir ücret karşılığında profesyonel bir işletme kaydına sahip olabilir ve rakiplerinizin bir adım önüne geçebilirsiniz.

Google Haritalarda Yer Almak İçin Yapmanız gerekenler;

  • Buraya tıklayarak bana Whatsup'tan ulaşın..
  • İşletmenizin konumunu, 
  • Çok kısa ne iş yaptığınızı anlatan bir kaç cümle
  • Dış mekan fotoğrafı
  • İç mekan fotoğrafı
Hepsi bu kadar :) İşletmeniz en kısa sürede Googlharitalarda yer alacaktır.


İşletmemi Google Haritalarına Nasıl Kaydedebilirim? Yerel Rehber Nasıl Olunur? İşletmemi Google Haritalarına Nasıl Kaydedebilirim? Yerel Rehber Nasıl Olunur? Reviewed by Admin on 22:27 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.