Sitenizi Bir Adım Daha Öne Çıkarmanın Zamanı Geldi | SEO Nedir? İlk Sayfada Çıkmak İçin Neler Yapmalıyız?



Bin bir zorlukla web sitenizi tamamladınız ve ziyaretçi akınına kapılmasını beklemeye başladınız. Kimse gelmiyor mu? Peki siz ziyaretçilerin gelmesi için neler yaptınız?

  • Sitenizi arama motorlarına göre optimizasyonunu (SEO) tamamlayın.
  • Site içeriğiniz özgün ve kaliteli olmasına özen gösterin.
  • Arama motorlarına kayıt işlemini tamamlayın.
  • Siteniz için kaliteli backlink alın.


Arama Motorlarına Göre Optimizasyon (SEO) Nedir?

SEO standartları zaman içerisinde kendini güncelleyen bir yapıya erişti ve neredeyse aylık olarak güncelleniyor ama en önemli husus sayfalarınızın erken açılmasıdır. Kim bir sayfanın 10 saniye açılmasını bekler ki? veya şöyle sorayım sizin sayfanız 6 saniyede açılırken, rakip sayfa 1 saniyede açılıyorsa arama motorları 1 saniyede açılan sayfayı sizin sayfanızdan daha fazla sevecektir. Bu yüzden sayfalarınızın hem mobil versiyonunu hem de masa üstü performansı PageSpeed Insights sayfasından analiz edebilirsiniz.

Bu fırsattan istifade edip kendi sitemi analiz edeyim istedim.. Masaüstü performansı gayet iyi durumda 94 puan almış. 


Ekranı biraz aşağı doğru indirdiğimde web sitenizdeki bazı hataları daha doğrusu uyarıları görebilirsiniz. Sistem değişen SEO standartlarını bu sayfada gösteriyor diyebilirim. Bu uyarılarla ilgili  internette bir çok kaynak bulabilirsiniz. Bu uyarıları tek tek zamana yayarak ve yedek alarak yapmanızı tavsiye ediyorum. 

Bu uyarıları yoluna koyduktan sonra puanınız artacağı gibi, arama motorlarının gözünde bir yıldız bile olabilirsiniz.





Özgün İçerik Sizi Öne Çıkarır!


Sitenizde bulunan yazı ve görsellerin benzersiz olması onları özgün yapar. Özgün olan her yazı faydalıdır demiyorum dikkat edin. Faydalı bir şey yayınlayacaksanız bunu seçkin cümle ve kelimelerle aktarın. Görselliğe her zaman önem verin. Sıkıcı sayfalar dolusu yazıyı kim okur ki?

Eğer elinizde bir makale varsa ve onu yayınlamayı düşünüyorsanız muhakkak özgünlüğünü kontrol etmelisiniz. İntihal dediğimiz bu denetlemeyi de grammarly.com'dan  yapabilirsiniz. 


Arama Motorlarına Kayıt İşlemi Nasıl Yapılır?


Web sitenizi bilinen arama motorlarına kayıt ettirmelisiniz. Daha doğrusu arama motorlarına "Bakın ben buradayım" demeniz gerekiyor. Bilinen ve en iyi arama motorları ise şu şekildedir;

  1. Google
  2. Yandex
  3. Bing
Şimdilik bu 3 arama motoruna kayıt olmanız sizin için yeterlidir. Kayıt için başlangıç seviyesinde webmaster bilgisi yeterlidir. Bu 3 sitede de site haritalarını göndermeniz başlangıç için ideal olanıdır. Çok da ısrarla üzerine gitmeyin hayatı doğal akışına bırakın.



Siteniz İçin Kaliteli Backlinker Alın

Siteniz tamam, özgün içerikleri de girdiniz. Sonrasında arama motorlarına da kayıt ettiniz. Harika gidiyorsunuz. Şimdi sırada sizin reklamınızı yapacak diğer sitelere geldi. Ziyaretçi trafiğinizi arttıracak uygulamanın adı ise Backlink olarak bilinir.  

İletişim: adana seo ajansı

Kural şudur;
Sizi tavsiye eden sizden daha kaliteli olmalıdır. Peki bu kalite nedir nereden öğrenilir? DA ve PA Nedir? gibi sorular karşınıza çıkabilir. Anlam karmaşası yaşamamak adına DA ve PA değerleri bir sitenin içeriğinin kalitesini puanlar ve ilan eder. Sitenizin DA ve PA değerini şuradan kontrole edebilirsiniz. 

Konu aslında karmaşık gelsede çok basittir. Senin siteni başkası övecek :) Arama motorları da seni öven siteye bakacak.. DA PA değeri senin sitenden yüksekse seni ödüllendirecek. Bu ödül ne olabilir acaba? Tabi ki sıralamada seni öne çıkaracaktır.

Bu kadar anlatmışken siteniz SEO çalışması isterseniz  benimle iletişime geçebilirsiniz. Uygun fiyatlara sitenizi ilk sıralara çıkaralım..  Whatsupp

Sitenizi Bir Adım Daha Öne Çıkarmanın Zamanı Geldi | SEO Nedir? İlk Sayfada Çıkmak İçin Neler Yapmalıyız? Sitenizi Bir Adım Daha Öne Çıkarmanın Zamanı Geldi | SEO Nedir? İlk Sayfada Çıkmak İçin Neler Yapmalıyız? Reviewed by Admin on 14:17 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.