Google'dan Karbon Nötr Hamlesi - Karbonsuz Enerji



İklim değişikliği artık uzak bir tehdit değil - giderek daha yerel ve kişisel hale geliyor. Tüm dünyada orman yangınları, sel ve diğer aşırı hava koşulları sağlığımızı, ekonomilerimizi ve gezegenimizdeki geleceğimizi etkilemeye devam ediyor. Bu zorlu zorluğun üstesinden gelmek için acil ve anlamlı çözümlere ihtiyacımız var. Bu nedenle geçen yıl , 2030 yılına kadar veri merkezlerimizi ve kampüslerimizi 7/24 karbonsuz enerjiyle çalıştırmak için cesur adımlar atmayı taahhüt ettik.


Gezegene yardım etmek için daha fazla ne yapabileceğimizi soran sadece şirketler değil - giderek daha fazla insan kendilerine bu soruları soruyor. Bu nedenle bugün, insanların sürdürülebilir seçimler yapmak için Google'ın ürünlerini kullanabileceği birkaç yeni yolu paylaşıyoruz. Bunların arasında, uçuş rezervasyonu yapmak veya daha düşük karbon ayak izi olan cihazlar satın almak için yeni özellikler, evden temiz enerjiyi desteklemek için bir Nest programı ve bugün kullanıma sunulan Google Haritalar'da çevre dostu yönlendirme sunuyoruz. İnsanlar iklim değişikliğiyle ilgili sorularla Google Arama'ya geldiklerinde, şu anda atlıkarıncada oluşturduğumuz mevcut haber kaynaklarına ek olarak Birleşmiş Milletler gibi kaynaklardan gelen güvenilir bilgileri göstereceğiz. 2022 yılına kadar bir milyar insanın daha sürdürülebilir seçimler yapmasına yardımcı olmak hedefimizin bir parçası.


Artık Google Flights'ta her uçuş için koltuk başına karbon emisyonlarını görebilirsiniz.


Daha sürdürülebilir bir şekilde seyahat edin ve alışveriş yapın

Hangi uçuşlara rezervasyon yapılacağından nerede kalınacağına kadar seyahatle ilgili kararlar almanıza yardımcı olacak yeni özellikler ekliyoruz. Bugün küresel olarak kullanıma sunulduğunda, Google Flights'a karbon emisyonu bilgilerini getiriyoruz . Her uçuş için koltuk başına ilişkili karbon emisyonlarını görebilecek ve daha düşük karbonlu seçenekleri hızla bulabileceksiniz. Otelleri aradığınızda, atık azaltma ve su koruma önlemlerinden Green Key veya EarthCheck sertifikalı olmalarına kadar sürdürülebilirlik çabalarıyla ilgili bilgileri göreceksiniz.


Ayrıca, ev aletlerinden başlayarak insanların alışveriş yaparken daha sürdürülebilir seçimler yapmalarına yardımcı oluyoruz. Fırın, bulaşık makinesi veya su ısıtıcısı gibi enerji yoğun ürünleri aradığınızda Alışveriş sekmesindeki öneriler, aramanızı uygun maliyetli ve sürdürülebilir seçeneklerle daraltmanıza yardımcı olacaktır.


Evden temiz enerjiyi desteklemek

Nest termostatları on yılı aşkın bir süredir insanların evde enerji tasarrufu yapmasına yardımcı oluyor. Bugün, Nest Renew adlı yeni bir hizmetle bu çalışmalarımızı bir adım öteye taşıyoruz . Energy Shift adlı bir özelliği kullanan uyumlu Nest termostatlar, kullanıcıların ısıtma ve soğutma için elektrik kullanımını otomatik olarak enerjinin daha temiz veya daha ucuz olduğu zamanlara kaydırmasına yardımcı olabilir. Temiz enerjinin büyümesini desteklemek için daha fazlasını yapmak isteyenler için, evinizdeki fosil yakıt elektriğinizi Google'daki aynı projelerden üretilen yüksek kaliteli yenilenebilir enerji kredileriyle eşleştirecek ücretli bir abonelik seçeneği olan Renew Premium'u sunacağız. enerji portföyü.


Daha sürdürülebilir bir şekilde dolaşmak

Arabayla seyahat etmek, insanların günlük olarak yaptıkları karbon açısından daha yoğun seçimlerden biridir. ABD'de ve 2022'de Avrupa'da bugünden itibaren Google Haritalar, halihazırda en hızlısı değilse bile, yakıt açısından en verimli rotayı seçmenize izin verecek . Bunun, 200.000'den fazla arabayı yoldan çıkarmaya eşdeğer olan yılda bir milyon tondan fazla karbon emisyonu tasarrufu sağlayabileceğini ve yakıt tüketimini azaltarak paradan tasarruf etmenizi sağlayacağını tahmin ediyoruz.




Google Haritalar'da en çevre dostu rotayı seçebilirsiniz.


Ayrıca yolda kalan araçların çevre dostu olmasını sağlamak için çalışıyoruz. Arama'da, hibrit ve elektrikli araç seçeneklerini görmeyi, bunları benzinli modellerle karşılaştırmayı ve indirimler bulmayı kolaylaştırıyoruz, böylece satın almadan önce gerçek maliyeti öğrenin. Bu özellikler, bu yıl ABD'de kullanıma sunulmaya başlayacak ve 2022'de daha fazlası gelecek.


Tabii ki, en sürdürülebilir seçim genellikle bir arabayı içermez. Bu nedenle , Haritalar'da bisikletçiler için hafif navigasyonu tanıtıyor ve dünya çapında 300'den fazla şehirde bisiklet ve scooter paylaşımını bulmayı kolaylaştırıyoruz.


Daha verimli trafik ışıkları için yapay zeka

Arabaları, trafik ışıklarını ve yolları gösteren bir kavşak çizimi.

Erken araştırmalar, AI'nın şehirlerin trafik ışıklarını daha verimli hale getirmesine yardımcı olabileceğini ve araba ne olursa olsun her rotayı daha çevre dostu hale getirebileceğini gösteriyor.


Aynı zamanda, trafik ışıklarının verimliliğini optimize etmek için yapay zekayı kullanmaya yönelik erken araştırmalarla, tüm şehirde rotaları daha verimli hale getirmenin yollarını buluyoruz. Trafik koşullarını tahmin etmek ve trafik ışıklarının ne zaman değişeceğinin zamanlamasını iyileştirmek için İsrail'de bu araştırmaya pilot uygulama yapıyoruz. Şu ana kadar yakıt tüketiminde %10-20 azalma ve kavşaklarda gecikme süresi görüyoruz. Bu pilotları Rio de Janeiro ve ötesine taşımaktan heyecan duyuyoruz.


Sektördeki en temiz bulut

Ayrıca Whirlpool, Etsy, HSBC, Unilever ve Salesforce gibi kurumsal müşterilerin karşılaştıkları belirli iklim değişikliği zorlukları için yeni çözümler geliştirmelerine ve sektördeki en temiz buluttan yararlanmalarına yardımcı oluyoruz. İşletmelerin Google Cloud kaynaklarını bulmak için daha temiz bölgeler seçmelerine yardımcı olacak araçları kısa süre önce kullanıma sunduk . Ve önümüzdeki hafta Google Cloud Next '21'de her şirketin daha sürdürülebilir olmak için seçebileceği daha fazla yolu duyuracağız.


Google ile daha sürdürülebilir

Tüm bu çabalarda amacımız, sürdürülebilir seçimi daha kolay bir seçim haline getirmektir. Bireysel düzeyde, bu seçimler küçük görünebilir, ancak insanlar bunları geniş ölçekte yapacak araçlara sahip olduklarında, büyük gelişmelere eşittirler. İklim değişikliğinin en kötü sonuçlarını önlemek için daha azına ihtiyacımız olmayacak ve ürünlerimizin yardımcı olabileceği yollar bulmaya devam edeceğiz.




Google 2030 Yılında 7/24 Karbonsuz Enerji Planı Hedefliyor

Google yaptığı açıklamada "Yeni nesil jeotermal enerjiden yararlanmak ve karbon-akıllı bilgi işlem uygulamak gibi hedeflerimize ulaşmanın yollarını öğrenmeye ve işbirliği yapmaya devam ederken, karbonsuz bir geleceğin herkes için ulaşılabilir olduğunu göstermeyi umuyoruz."

"2030 yılına kadar, 5GW yeni karbonsuz enerji sağlamak için kilit üretim bölgelerine yatırım yapmayı ve 500'den fazla şehrin karbon emisyonlarını azaltmasına yardımcı olmayı hedefliyoruz." dedi.

Google'dan Karbon Nötr Hamlesi - Karbonsuz Enerji Google'dan Karbon Nötr Hamlesi - Karbonsuz Enerji Reviewed by Admin on 11:45 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.