Şalgam Nedir? Faydaları Nelerdir? Şalgam Zayıflatır mı?



Şalgam Nedir? 

Şalgam bitkisi üzerinde pembe lekeleri bulunan görünümü turp bitkisine benzeyen mayhoş tadında sert bir bitkidir. Esasen şalgam’ında lezzetini veren bitkinin ta kendisidir. Yunanlılar ve Romalılar tarafından 1950’li yıllarda kullanılan şalgam Amerika kıtasında ise 1600’lü yılların başında yetiştirilmeye başlanmıştır. Ülkemizde ise şalgam hemen her yörede tüketilen içecek olarak bilinir.




Şalgam’ın Faydaları Nelerdir?

Şalgamın faydaları saymakla bitmez denilen türdedir. Stres azaltıcı ve idrar söktürücü özelliğinin yanı sıra böbreklere de iyi geldiği bilinir. Romatizma , kan çıbanı, mafsal şişkinliğine de iyi gelen şalgam göğüs yumuşatan özelliği ve kış aylarında bağışıklık sisteminin güçlenmesine de fayda sağlar.




Şalgam’ın Zararları Nelerdir?

Elbette her şeyin fazlası zarardır. Burada şalgamın fazlası da kesinlikle fayda yerine zarar verebilir. Tuza hassasiyeti olan hastalıklarda ve özellikle tansiyon hastalarının bu içeceği fazla tüketmemesi, tüketirken uzman bir destek alması tavsiye edilir. Aşırı tüketildiğinde mide ve bağırsak rahatsızlıklarına sebebiyet verebilir.



Şalgam Ne Zaman İçilmelidir?

Şalgam her zaman tüketilebilir. İçerdiği antioksidan maddeleriyle özellikle kış aylarında bağışıklığı desteklediği için tüketilmesi önerilir ancak yaz aylarında buz gibi şalgamı içmenin keyfini verebilecek başka bir şeyde yok denecek kadar azdır. Meze olarak da tüketilen şalgam rakı sofralarının aranılan içeceklerinden biri olmuştur.


Şalgam İçerek Zayıflanır mı?

Şeker olarak sıfır olan şalgam, metabolizmanın normalden daha hızlı çalışmasını sağlar. Metabilizma hızlı çalışırsa bundan yağlar da nasibini alır ve yağ yakımı safhasına geçer. Hazmı kolaylaştıran özelliği ile gece yatmadan içildiğinde uyku süresinde vücudunuzun yağlarının yakılması garantidir.


Adana Şalgamı Nasıl Yapılır? İçeriği okumak için tıklayın

Şalgam Nedir? Faydaları Nelerdir? Şalgam Zayıflatır mı? Şalgam Nedir? Faydaları Nelerdir? Şalgam Zayıflatır mı? Reviewed by Admin on 12:21 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.