Domainde Client Bilgisayarların Masaüstünde Bilgilerinin Gösterilmesi - Bginfo Kullanımı

Active Directory yapısındaki bilgisayarların sayısı arttıkça kontrol mekanizmalarının ve bilgi ekranlarının çokluğu, yönetimi kolaylaştırmaktadır.

100+ client sayısı olan bir domainde , istemci bilgisayarların masa üstünde o bilgisayar ve network ağıyla ilgili bilgilerin yazılı olması sizce de hoş olmaz mıydı? Teknik ofisi arayan bir kullanıcının sadece masa üstüne bakmasıyla  size ip bilgilerini , disk yapısını ve kullanıcı adını söylemesi sizin işlerinizi daha kolaylaştırırdı.

Programımız tamda bu işe yarıyor. Bginfo programı küçük ama etkili bir tooldur. Ücretsiz olan ve Microsoft tarafından da tavsiye edilen Bginfo  programını buradan indirmekle başlayalım.

 

1. Masaüstünde gösterilmesi istenilen alanları sağ taraftaki Fields alanından seçebilir, ve soldaki listede düzenleyebiliriz.

 

domain-tools-bginfo-kullanım-1

 

2. Masaüstünün neresinde gösterilmesi gerektiğini ve daha ufak tefek ayarları bu kısımdan yapıyorsunuz.

 

domain-tools-bginfo-kullanım-2

 

 

3. Ve tüm herşey hazır olduğunda File'dan "Save As" diyerek dosyamızı .bgi olarak farklı kaydediyoruz. Artık ihtiyacımız olan sadece 2 dosyamızla işimiz bitti. Şimdi bunları domain ortamında çalıştırmaya geldi.

 

domain-tools-bginfo-kullanım-3

 

4. Grup İlkesi Yönetiminden "MasaustuBilgi" adında bir policy oluşturuyoruz. Oluşturduğumuz policy sadece bir Yapısal Birimi etkileyecekse en üstte değilde sadece o grupta oluşturmalıyız. Ben en üst kısımda domainin tamamına etki edecek şekilde oluşturdum.

 

domain-tools-bginfo-kullanım-4

 

 

5. Grup İlkesi Yönetiminden oluşturduğumuz "MasaustuBilgi" adında bir policyi "Düzenle" diyerek Kullanıcı Yapılandırılması - Windows Ayarları - Komut Dosyaları bölümünden "Oturum Aç" kısmına geliyoruz. Hazırladığımız 2 dosyaya burada ihtiyacımız olacak. "Dosyaları Göster" bölümüne tıklayarak açılan boş klasöre bginfo.exe ve bginfo.bgi dosyalarını kopyalıyoruz.

 

domain-tools-bginfo-kullanım-5

 

 

6. Aynı kısımdan bu kezde önce "Ekle" ve sonra "göz at" diyerek bginfo.exe dosyamızı  (az önce kopyaladığımız Script/Logon klasöründen ) gösteriyoruz. ve Komut dosyası parametresi bölümüne ise bginfo.bgi /timer:0 /NOLICPROMPT /silent yazıp tamam diyoruz.

 

domain-tools-bginfo-kullanım-6

 

7. Client pclerde gpupdate /force komutuyla güncelleştirmeyi çekiyoruz ve artık networkünüzün hızına göre kural networkünüzdeki bilgisayarlarınıza dağıtılmaya başlayacaktır.

domain-tools-bginfo-kullanım-7

 

8. Başlat - Çalıştır - rsop.msc ile de sclient makinamızın sunucudaaki  GPO 'yu alıp almadığını görüntüleyebiliriz.

bginfo-acilis-scripti

 

 
Domainde Client Bilgisayarların Masaüstünde Bilgilerinin Gösterilmesi - Bginfo Kullanımı Domainde Client Bilgisayarların Masaüstünde Bilgilerinin Gösterilmesi -
Bginfo Kullanımı Reviewed by Admin on 12:08 Rating: 5

2 yorum:

  1. dünya alem bir yana sen bir yana doğan abi

    YanıtlaSil
  2. sebepsiz fırtına3 Ekim 2015 18:27

    3 gündür bunu arıyordum çok sağolun

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.