İngilizce Öğrenmek için İngilizce Film İzleyin

ingilizce

Hayatımızın her yerinde olan internet ile birlikte İngilizce de karşımıza her yerde çıkabilir oldu. Dünyanın en kıymetli firmalarının ve web sitelerinin İngilizce olması ve tabi ki İngilizcenin ortak dil olması bu durumu ateşleyen öğelerdendir. Her yerde karşımıza çıkan İngilizce ile birlikte artık hepimiz İngilizce hakkında bir takım bilgilere sahibiz. Bunlara sahip olmasak bile olabildiğince öğrenmeye çalışıyoruz. Bazılarımız İngilizce dershanelerine giderek, bazılarımız İngilizce kitaplardan faydalanarak, bazılarımız ise online İngilizce eğitimleri alarak İngilizce seviyesini olabildiğince yukarı çekmeye çalışıyor. Tabi ki insanlar İngilizceye daha fazla merak saldığında, İngilizce hakkında seçenekler de artmaktadır. Bu seçeneklerin fazlalığı aslında güzel bir nimettir. Bu sayede farklı hayatları olan insanlar aynı yöntemleri kullanmak zorunda kalmıyor. Mesela tam zamanlı çalışan ve zamanı çok fazla olmayan birisinin İngilizce dershanelerine giderek İngilizce öğrenmesinin ne kadar zor olacağını düşünün. Bu türdeki engeller İngilizce öğrenmeye engel olamıyor. İngilizce öğrenmek isteyen herkes farklı yöntemleri kullanarak bu emellerini gerçeğe dönüştürebilir. Artık çoğu kişi de klasik eğitim oluşumlarından vaz geçerek daha fazla yenilik içeren online İngilizce eğitimlerini denemeye başladılar. Bu sayede ulaşım sıkıntılarına benzer şeyler de dert olmaktan çıktı. Ayrıca internet üzerinde bulunan dokümanlar, İngilizce öğrencilerinin her zaman elinin altında olmasına sebep oldu. İster evde, ister işte, isterse de tatilde herhangi bir dokümana ulaşarak İngilizce seviyesini geliştirmek mümkün hale geldi. İngilizce öğrenirken araya keyifli araçlar sıkıştırmak, motivasyonu ve dolaysıyla da İngilizce eğitimini olumlu yönde etkilemektedir. Gelin biraz da bu araçların neler olduğunu inceleyelim.

En başta herkesin yaptığı görsel medya gelmektedir. Bunlara filmler veya diziler örnek olabilir. Ayrıca internette var olan herhangi bir video da olabilmektedir. Bunlardan birisini ele alalım, mesela İngilizce filmler. İngilizce filmler, İngilizce konuşan insanların belli bir olay etrafında gerçekleştirdikleri şeyleri görmemize imkân verir. İngilizce bir film izlerken konuşma dilini ve İngilizce dilinin melodisini öğreniriz. Ayrıca olay içerisinde konuşulanlardan da yeni kelimeler öğrenmemiz mümkündür. Yani İngilizce film izleyerek, İngilizce eğitimine renk katan bir insan ayrıca; İngilizce anlama kapasitesini, konuşmasını ve kelime dağarcığını da geliştirmiş oldu. Benzer örneklerle bu tür araçlar genişletilebilir. Mesela İngilizce film izlemekten hoşlanmayanlar da İngilizce şarkı dinleyerek kendilerini motive edebilirler. İngilizce şarkı dinlemek de, normal olarak anlama kapasitesini geliştirdiği gibi kulağın İngilizceye olan aşinalığını da artırır. Yani bu da demek oluyor ki, İngilizce konuşurken karşınızdakini daha hızlı algılayarak cevap vereceksiniz. Bu sayede hem karşıdakini sıkmamış hem de kendinizi kanıtlamış olacaksınız. Verilen bu örneklerin ışığında diyebilir ki, İngilizce öğrenmek hayal gücünüz ile birlikte çok farklı yerlere gelebilir. Aldığınız normal eğitimin yanında bu tip araçları kullanmak da sizin için güzel bir tercih olabilir.

İngilizce Öğrenmek için İngilizce Film İzleyin İngilizce Öğrenmek için İngilizce Film İzleyin Reviewed by Admin on 11:11 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.