Domaine Makina Ekleme Limitini Arttırma "ms-DS-MachineAccountQuota"

Microsoft Active Directory altyapılarında her kullanıcı kendi makinasını default olarak 10 kez sisteme dahil edebilir. Anccak bazı durumlarda bu sayının arttırılması gerekir. Bu durumda sistem yöneticisi  makine hesapları izin verecek şekilde değiştirmek için ADSIEdit aracını kullanın.

  1. Adsiedit.msc etki alanının yönetici olarak çalıştırın. Domain NC düğümünü genişletin. Bu düğüm ile başlayan bir nesne içeren "DC =" ve doğru etki alanı adını yansıtır. Bu nesneyi sağ tıklatın ve sonra Özellikler' i tıklatın.

  2. Görüntülenecek özellikleri seçin kutusunda, her iki' yi tıklatın. Görüntülenecek özelliği seçin kutusunda, ms-DS-MachineAccountQuota' ı tıklatın.

  3. Özniteliği Düzenle iletişim kutusunda, kullanıcıların eş zamanlı olarak sahip olabilmesini istediğiniz iş istasyonu sayısını yazın.


 

Aşağıdaki resimde görüldüğü üzere ms-DS-MachineAccountQuota değeri varsayılan olarak 10 görülmekte biz bu değeri değiştirip istediğimiz sayıya ulaştırabiliriz.

Not: Ancak bu araç çok dikkatli kullanılmalıdır. Risk tamamen kullanıcıya aittir.

  1. ms-DS-MachineAccountQuota

Domaine Makina Ekleme Limitini Arttırma "ms-DS-MachineAccountQuota" Domaine Makina Ekleme Limitini Arttırma "ms-DS-MachineAccountQuota" Reviewed by Admin on 13:27 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.