Ücretsiz Linux Hosting Panel - Centos üzerine Webuzo Kurulumu

Ücretsiz sunulan Webuzo panelinin minimum sistem gereksinimleri şunlardır;

İşletim Sistemi : CentOS 5.x / 6.x / 7.x or Red Hat Enterprise Linux 5.x / 6.x / 7.x or Scientific Linux 5.x / 6.x / 7.x (x86 or x86_64) / Ubuntu LTS

Ram: Minimum 512 MB (İyi performans için tavsiye edilen 1GB )

Disk: Minimum 5GB (İyi performans için tavsiye edilen 10GB)

Demo: http://demo.webuzo.com/enduser

Günün Kebabı: Sunucu olarak DigitalOcean VPS'leri önerebilirim. Yılların tecrübeli firması üstelik aylık 5 $ olması ise apayrı bir güzel . Buradan üye olup sunucu alımlarınızda 10$ indirim kazanabilirve 5 dolara 3 ay kullanım hakkını elde edersiniz.



KURULUM: Sunucunuza SSH ile bağlantı kurulduktan sonra sırasıyla aşağıdaki komutları çalıştırıyoruz.

yum -y update
yum -y install wget
wget -N http://files.webuzo.com/install.sh
chmod 0755 install.sh
./install.sh

Kurulumun tamamlanmasının ardından http://ipadresiniz:2004 şeklinde oturum açabilir ve hosting eklemeye başlayabilirsiniz.





ipadresimiz:2004 şeklinde oturum açıldıktan sonra gelen formu dolduruyoruz. Burada en önemli kısım nameserver 1 ve nameserver 2 bölümleridir. Benim alan adı isimtescilde yer aldığından isim tescilde adanaburasi.com için 2 tane nameserver yarattım ve ip adreslerini webuzo'nun kurulu olduğu sunucunun ip adresini gösterdim. Bu yaptığınız işlem bazen hemen gerçekleşiyor bazende 1-2 saat sürebiliyor. Bu tamamen dünya networkündeki DNS zonlarının güncelleşme sürecidir.











Panelin kurulumu yaklaşık 10 dk kadar sonra tamamlanacaktır. Ardından yukarıdaki ekranda görüldüğü üzere http://ipadresiniz:2004 adresinden artık panelinizle sunucunuzu yönetmeye başlayabilirsiniz.

Konuyla ilgili sorularınız olursa elimizden geldiğince yardımcı olurum.

Ücretsiz Linux Hosting Panel - Centos üzerine Webuzo Kurulumu Ücretsiz Linux Hosting Panel - Centos üzerine Webuzo Kurulumu Reviewed by Admin on 11:21 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.