Adana SEO Hizmetleri - SEO Neden Gereklidir, Size Ne Kazandırır?



Adana Seo Hizmetleri

SEO yani Arama Motoru Optimizasyonu, internet reklamcılığının en uç noktalarından biri olarak sitelerimizi, Arama motorları botları tarafından en prestijli ve oldukça karlı bir şekilde listelenmesi, zirveye konumlandırması, bir pazarlama stratejisi oluşturması ve bunun için yapılan çalışmaların tamamıdır. Yani SEO esasında topyekûn bir çalışma da diyebiliriz. Sitemizi oluşturduk artık kendi kendine arama sonuçlarında en zirvede yer alsın diyemiyoruz. Bunun bir çok etkileyici faktörleri de bulunuyor.

Bu makalemde size bu faktörlerden kısaca bahsedeceğim.


SEO, site içi Seo ve site dışı seo olarak ikiye ayrılır.


SEO, popularityeb dediğimiz popülerliğe ulaşma sanatıdır



SEO nasıl yapılır?

SEO yaparken 3 temel konu çok önemlidir. Aksi takdirde ulaşabileceğiniz nokta gelmeyebilir veya uzun süreçler alabilir.


1. Arama botlarıyla uyumluluk: Sitenizin Google üzerinden kolayca kodunun çözülmesi çok önemli bir faktördür. Bunu yapabilmek için şunları yapmanız gerekir,


  • Sitenizin kod yapısını çok iyi oluşturmalısınız.
  • Sitenizin hızını artırmak için. (açarken ve göz atarken) Google botları yavaş olduğunu düşündükleri sayfalara fazla zaman harcamazlar. Sitenizin hızı ne kadar hızlı olursa, tarama ve indeksleme oranlarınız o kadar artar.
  • Google botlarının siteye şifreleyerek erişmesini engellememelisiniz.
  • Kurallara uygun bir site haritası oluşturmalı ve sitenizi araçlar bölümünde tanıtmalısınız.
  • Mümkün olduğunca çok kodlayıcı içermemelisiniz.
  • Eski bağlantılarınızı yönlendirmeniz gerekebilir bunun için 301 ve 404 gibi yönlendirmeleri olabildiğince iyi ayarlayabilmelisiniz.
  • Sitenizin kullanılabilirliğini mobil cihazlardan iyi ve kolay olacak şekilde tasarlamanız gerekir.

 



2. Site içi ve site dışı SEO çalışmaları: Google ile ilgili gerekli uygulamaları yaptıktan sonra diğer önemli nokta ise arama sonuçlarında rekabette oluşturmanız gereken farkın nasıl oluşturulacağıdır. 


Site optimizasyonu, sitenizde oluşturduğunuz arama motoru optimizasyonu çalışmalarını içerir.  Bu çalışmaların:

İçerik kalitesi: Sitenizde sunduğunuz içerik çalınmamalı ve kopyalanmamalıdır. Kullandığınız tüm öğeler orijinal olmalı ve site ziyaretçilerinin yararına olmalıdır.

Arama hacimleri: Kullanıcı aramalarını dikkate alarak kendi içeriğinizi oluşturmanızda fayda vardır. Aralık. Kullanıcılar tarafından aranmayan konular yerine birden çok aranan konu seçebilirsiniz.

Başlık ve meta açıklamaları: Başlık ve meta açıklamaları ne kadar terbiyeli tutarsanız, arama sonuçlarında o kadar yüksek görünmeye başlar.

Sitedeki bağlantılar: Site stratejisindeki bağlantılarla vurgulamak istediğiniz sayfalara bağlantılar gönderebilirsiniz. Backlink adı verilen bu yöntemi çok abartmamak gerekir.


3. Site dışı optimizasyon:  Sitenizin dışında yaptığınız SEO çalışmasıdır. En çok dikkat edilmesi gereken hususlardan biridir. 

Bu hususlar şunlardır;

Kötü amaçlı geri bağlantılar: Ziyaret etmek istemediğiniz sitelerden geri bağlantılar alırsanız siteniz silinebilir. Sonuç olarak, siteniz arama motoru sonuçlarından devre dışı bırakılabilir.

Doğal olmayan backlinkler: Piyasada gereksiz backlink paketleri satın alır ve sitenize gelen backlink sayısını çoğaltırsanız bu sizin zararınıza olabilir. Siteniz için kendi seviyenizdeki daha üst düzey sitelerden geri bağlantılar almalısınız. Geriye doğru satın almayı planlıyor olsanız bile, doğal görünümü hiç değiştirmemeye dikkat edin.

Kullanıcı deneyimi: Birçok site sahibinin veya SEO uzmanının yaptığı hatalardan biri, kullanıcı deneyimini görmezden gelmek ve doğrudan SEO stüdyolarına yönelmektir. Ziyaretçilerinizin sitenizde geçireceği zamanı etkili bir deneyime getiremiyorsanız, oturumların açık kalması, sayfadan vazgeçme oranları ve uygun şekilde dağıtılan sayfa sayısı arama motoru sonuçlarını olumsuz yönde etkiler. Yani sitenizin görselliğine ve kolay kullanımına büyük önem vermeli ve olabildiğince güzel hale getirmelisiniz.

 

SEO Neden Gereklidir?

Bir siteniz varsa ve sitenizi gelire dönüştürmek istiyorsanız, kesinlikle sitenin reklamını yapabilmeniz ve kullanıcılara sunabilmeniz gerekir. Bunu başarabileceğimiz yöntemler:


1.       Google Adwords Reklam : Google'ın sunduğu geniş reklam ağı sayesinde kullanıcılarınıza çok kolay ulaşabilir ve sitenizi tanıtabilirsiniz. Ama bunun bir bedeli olduğunu bilmelisin. Çünkü bu yöntem sizin için oldukça pahalı olacaktır.


2.       Facebook Reklamları: Genellikle üye sayısını artırmak için verilen Facebook reklamları da neredeyse Adwords kadar pahalıdır Sitenizin Facebook için de gerekli olan finansal maliyetlerden kaçınmaması çok önemlidir.


3.       Diğer sosyal medya kanalları: Facebook ve Adwords'den daha pahalı olan bu şirketlere Twitter'da reklam yayınlayabilmek için çok güçlü olmanız gerekiyor


4.       Affiliate Marketing: Tüm bu reklam seçenekleri arasında en az materyale sahip kanal affiliate marketing'dir. Ancak bu yöntemin olumsuz tarafı yapacağınız satışlardan komisyon vermenizdir.


5.       Çevrimdışı reklamlar: Televizyona, gazetelere ve dergilere göndereceğiniz reklamların geri dönmesi uzun zaman alıyor ve maliyeti çok yüksek olabilmektedir ancak marka bilinirliği size mutlaka dönüş yapacaktır.


SEO ne zaman ortaya çıktı?

SEO kavramı 2006 yılında Rohit Bhargava tarafından tanıtıldı. Rohit, sosyal medya optimizasyonundan bahseden 5 makaleden oluşan bir yazı yayınladı ve bu makale çok tartışılsa da çok dikkat çekti. Daha sonra bazı kişiler tarafından listeye eklemeler yapılmış ve 16 maddeye çıkarılmıştır.


 


SEO'da Alan Adı Seçimi Önemli midir?

SEO yapıldığında alan adının (domain) etkisi çok büyüktür. Son zamanlarda Google yetkilileri bunun önemsiz olduğunu belirten mesajlar yayınlasa da bence hala etkisini devam ettirmektedir. Bu etkiler şunlardır:


  • Alan adı çok uzun bir süredir kayıtlıdır
  • Alan adı gerekli anahtar kelimeleri içermelidir
  • Alan Adı Uzantısı (Hızlı güncellenen sunucularda yer alan com.net ve org domainleri en çok tercih edilen uzantılardandır.)

 



Doğru SEO yapmanın faydaları nelerdir?


Doğru iş ile potansiyel müşterileriniz ve satışlarınız artan başarı ile aynı oranda artacaktır. Google optimizasyonu ve Adword Google SEO veya Google Reklam Reklamı dışında neredeyse hiç reklam yok diyebiliriz Her şeyden önce Google aramalarında açılan ilk sayfada olmak hemen hemen her site sahibinin istediği bir özelliktir.


Siteniz için bir SEO hizmeti alarak, sitenizi arama motorlarına uygun hale getirebilir ve sitenizin terbiyeli bir şekilde yükselmesini sağlayabilirsiniz. Bu konuda dikkat edilmesi gereken en önemli şeyler, öncelikle bu işi yaptıklarını söyleyen çok fazla kişinin sizi ilk sayfaya götüreceklerini söyleyerek işe yaramaz sözler verebilmeleri, aynı zamanda sizi ilk sayfaya götüreceklerini söyleyen kişileri görmezden gelmemek sizin yararınıza olacaktır. bu işi kullanarak çok fazla insanın parasını alın ve aldatın.


SEO hizmeti alırken dikkat etmeniz gereken konular.


1) İnternette bulduğunuz firma veya sizi bulan SEO hizmeti için anlaşmalı olduğunuz firma tarafından yapılan ilk sayfaya yapılan atıflar da çok önemli bir husustur. Bu referansların gerçek referans olup olmadığını doğrulamanız gerekir. Siteniz için en doğru olduğunu düşündüğünüz iki veya üç referansla iletişime geçebilirsiniz.

2) Çok önemli olan ikinci soru ise, sitelerine ait en düşük 5 ile 10 arasında dikkat çeken anahtar kelimelerin mi yoksa SEO hizmeti almaya kararlı bir şekilde karar verdiğiniz şirketlerin mi Google'ın ilk sayfasında olduğu.

3) Google'ın başında olacağınızı garanti eden şirketlerden site danışmanınıza veya sözleşmenin bir kopyasını talep eden bir avukata sormanızda da fayda vardır.


Adana SEO Hizmetleri olarak hizmet vermekteyim. Sizler için bu konulara gereken özeni göstermekte ve en uygun SEO hizmetini en doğru şekilde sunmaktayım.


Türkiye'de birçok sektörde SEO hizmeti veriyorum!


- Seo'da firma ile ilgili gerekli kelimeler üzerinde çalışmak yerine sitenizi nasıl arayacağınızı düşünmek ve farklı kelimeler türeterek sonuç almak en kalıcı artışı getirecek bir faktördür.

- Google'ın çok önemli ve etkili bir satış aracı olduğunu asla unutmayın; SEO ve Adwords

- SEO firması sitenize kazandırdığı değerin yanı sıra yanlış uygulamalarla da zarar verebilir. SEO seçimi doğru yapılırsa sitenizin popülerliğini artırır; yanlış seçim yapılırsa sitenizi aramalardan ve arşivlerden kaldırabilir. Bu nedenle SEO seçerken çok iyi düşünmeli ve doğru kararı vermelisiniz.


Siz de bu profesyonel ve kaliteli SEO himayesinden faydalanmak ve firmanızı zirveye taşımak istiyorsanız hemen bizimle iletişime geçip detaylı bilgi alabilirsiniz. 


Tavsiye edilen yazı : Arama Sonuçlarında Yükseltmek İçin Servet Harcamayın! yazıma göz atmak için tıklayın  

Adana SEO Hizmetleri - SEO Neden Gereklidir, Size Ne Kazandırır? Adana SEO Hizmetleri - SEO Neden Gereklidir, Size Ne Kazandırır? Reviewed by Admin on 11:08 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.