Wordpress "Error establishing a database connection" Hatası Çözümü

Wordpress tabanlı sitelerde meydana gelen bu hatanın öncelikle ne olduğunu bilmek gerekiyor diyeceğim ama zaten hatanın kendisinden de belli oluyor. 

Error establishing a database connection hatası Bir veritabanı bağlantısı kurulurken hata sı şu şekilde çözülebilir.

Öncelikle Wordpress dizininizin içerisinde yer alan dosyalara erişmelisiniz. 

Error establishing a database connection hatası çözümü


1. wp-config.php dosyasının en alt satırına define('WP_ALLOW_REPAIR', true); kodunu eklemek gerekiyor. Bu kod ile sitemizin database tamirini yapmayı hedefliyoruz.




2. Ardından, yeni bir tarayıcı sekmesi açın ve https ://sitenizinadı.com/wp-admin/maint/repair.php adresine gidin ve "sitenizinadı"nı web sitenizin gerçek alan adıyla değiştirin. Bu, veritabanı onarım aracını getirecektir.


3. Repair Database tıklayarak bir süre bekleyelim. Datanın büyüklüğüne bağlı olarak 1-2 dakika içerisinde bir rapor oluşturacaktır. Eğer büyük bir sorun yoksa Error establishing a database connection hatasından kurtulmuş olacaksınız.

Aşağıdaki ekran görüntüsünde repair sonrası ekrana gelen raporu görebilirsiniz. Hatanın hangi table da olduğunu gösteriyor.



Bu işlemi , sistemleriniz yavaşladığında ve database performansını arttırmak içinde yapabilirsiniz.

Wordpress "Error establishing a database connection" Hatası Çözümü Wordpress "Error establishing a database connection" Hatası Çözümü Reviewed by Admin on 10:53 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.