Görsel SEO Optimizasyonu Nasıl Yapılır? Google Vision Api Kullanımı

Google Seo konusunda her gün bir taktik bir ipucu görebilirsiniz, bazıları gerçekten işe yarar. Google image seo konusunda ise vereceğim adres, değerini bilene bir hazinedir diyebilirim.

İçeriğe Eklenecek Resmin Seo Kalitesi Nasıl Anlaşılır?


Sitenizde bir içerik hazırladınız ve o içeriğe bir resim eklemek istiyorsunuz. Hemen bir resim buldunuz ve eklediniz. 

Peki eklediğiniz resim içeriğinizin kalitesini bozduysa? Veya eklenen resmin kalitesini nasıl anlarsınız?

Google resim seo nasıl yapilir? Google vision api nedir?


Resim içeriğinin ne olduğunu anlayan yapay zekaya aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz.

Aşağıdaki örnekte Adana Demirspor kadrosunun yer aldığı bir fotoğraf ekledim. Cikan sonuclar hemen altinda yer aldı.


Görsel SEO Optimizasyonu Nasıl Yapılır?


SEO için Görsel Optimizasyonu olmazsa olmaz bir konudur. İçeriğin resimlerle donatılması hem okunurluğu hem de içeriğin kalitesini daha ilk bakışta belli eder. Bir fotoğraf yüklüyorsunuz ve Google size o resim dosyasından ne anladığını anlatıyor. Böylelikle içeriğinizle tam uyumlu bir resim eklediğinizden emin oluyorsunuz.

Resim dosyanız için resim açıklamalarını döndürmek için sitedeki uygulamayı kullanın. Ham yanıtı görüntülemek için JSON'u Göster düğmesini tıklayabilirsiniz .

Unutmadan;

  • Maksimum dosya boyutu 4MB'dir.
  • Tarayıcınızda JavaScript etkin olmalıdır.

Google Vision API Özellikleri Nelerdir? 


Google Vision API’nin, görsel analiz anlamında ihtiyaca uygun her konuda aydınlatıcı bir uygulama olduğunu söylemek mümkün. Vision API’nın ön plana çıkan özellikleri şunlardır; Yüz algılama: sınırlayıcı alanlar (poligonlar) olarak nitelendirilen yüzleri ve ifadelerini ayırt etmenize yardımcı olmaktadır. Bu ifadeleri UNKNOWN, VERY_UNLIKELY, UNLIKELY, POSSIBLE, LIKELY, ya da VERY_LIKELY şeklindeki 6 farklı değer üzerinden kategori içerisinde sınıflandırmaktadır. 

Logo algılama: Metin ya da görsel içerisinde yer alan logoları tanımlayabilmektedir. 

Etiket atama: Mevcut görüntüyü tanımlayarak, milyonlarca kategori içerisinde etiket atabilmektedir. 

Metin algılama: Görsel içerisindeki metin niteliğindeki objeleri ayıklayabilmektedir. Çıkarılan metni yapısal olarak TextAnnotation -> Sayfa -> Blok -> Paragraf -> Kelime -> Sembol. Şeklindeki bir hiyeraşiden geçirmektedir. 

Görüntü özelliği: Görselde baskın olan renkleri, döndürme özelliğine sahiptir. Renklerin görsel içerisinde piksel oranlarına göre sınıflandırma yapmaktadır. 

Müstehcen içerik tespiti: Güvenli arama imkanı sağlamakta olup, içerikleri müstehcen olabilirliğine göre derecelendirmektedir.

Görsel SEO Optimizasyonu Nasıl Yapılır? Google Vision Api Kullanımı Görsel SEO Optimizasyonu Nasıl Yapılır?  Google Vision Api Kullanımı Reviewed by Admin on 22:25 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.