Blogger Açma ve Sitemap Ekleme

Ziyaretçilerinizin artması ise sizi daha sıkı bir blogcu yapacaktır. Yorumlar sorular sizin motivasyonunuzu arttıracağı gibi, çalışma azminizi ve ziyaretçilerinize yeni birşeyler verme isteğinizi güçlendirecektir. Bu yüzden eğer yazmaktan yorulmayanlardansanız... Hemen şimdi ücretsiz bir Google Blogger hesabı açın ve yazmaya başlayın..

Blogger açtınız ama ziyaretçiniz olmadıktan sonra açtığınız blogtan sadece siz faydalanabilirsiniz. Sitenizi açtığınızı haber edip duyurmanın vakti geldi. Çünkü siz haber edene kadar veya çok uzunca bir süre Google ve diğer arama motorlarından sizin varlığınızdan haberi olmayacaktır. Arama motorlarının sizin sayfalarınıza gelip incelemesi ve arama sonuçlarında çıkartması işlemine indexleme diye tabir edilir. Bu bazı zamanlarda index alma gibi de tasvir edilebilir.


Sitem Neden İndex Almıyor? Arama Motorlarında Çıkmıyor?
Hemen panik olmayın, durun hele daha ilk yazınızı yazalı kaç gün oldu? Sabır ve üretkenlik bu işte sizi her zaman bir adım önde tutacaktır. Sabırsızlık ise yaptığınız onca güzel şeyi berbat edebilir. Sitenizi bir an önce arama sonuçlarında çıkmasını istemeniz gayet normal ama dediğim gibi sabırsızca davranmanız siteniz açısından kötü sonuçlar doğurabilir..


Nedir bu kötü sonuçlar;
  • Arama motorları sitenizi çöp site sanabilir
  • İçeriklerinizi kendiniz oluşturmadıysanız, kopyala yapıştır yaptıysanız arama motorları tarafından spamlanabilirsiniz. Bu da sizi sitti sene arama motorlarından uzakta tutacaktır.
  • En nihayetinde özgün içerik oluşturduysanız bile bu kadar ısrarcı çabalarınız Google'ı kızdırabilir ve sitenizin index almamasına yol açabilirsiniz.


Tamam hemen karamsarlığa düşmeyin, sitemizi açtık,yazılarımızı yayınlamaya başladık.. Ama ilk etapta hem kendinize hemde sitenize ortalama 1 ay süre verin.. Ziyaretçileriniz gelmeden önce sitenizin görsel ve içerik olarak hazır olduğundan emin olun. Tıpkı evinize misafir kabul etmek gibi bişeydir bu , tamam o kadar olmasa da benziyor biraz... Sonuçta sayfanıza gelen ziyaretçi sitede zaman geçirmekten memnun olmalı, sitenizden kaçacak etkenlerden uzak durmalısınız...

Ziyaretçilerin sitemde daha uzun süre kalmasını nasıl sağlarım?

Öncelikle sitenizin amacına uygun olması gerekiyor. Renk uyumları, görsellerin sayfadaki dağılımı vb. Misal verecek olursak evlilik üzerine bir blog açtınız ve sizce bu bloğun rengi siyahmı beyazmı olmalı? Siyah diyenlere tavsiyem yok, iyi günler diliyorum sadece :)

Neyse konumuzun özüne dönelim, bu yazıda sitenizin arama motorlarına özelliklede Google'a tanıtılması ve sitemap eklenmesini gösterecektim...

Öncelikle Google hesabınızla Google Webmaster Tools adresine girelim ve web sitemizi ekleyelim.



Sitemizi eklerken, bunun doğrulanmasını isteyecektir. Bu adımda sizin için en uygun gelen işlemi yapabilirsiniz.



Ben 1. sırada yer alan HTML dosyasını indirip, sitenin ana dizinine attım ve "Ben Robot Değilim" dedikten sonra DOĞRULA butonuna tıkladım.


Evet Google benim site sahibi olduğuma ikna oldu. Artık Webmaster panelindeki işlemlere geçebiliriz.

Aşağıdaki resimden göreceğiniz üzere sağdaki menüden Tarama / Site Haritaları tıklıyoruz ve Site Haritası Ekleme / Test Etme tıklayarak site adresimizin sitemap adresini giriyoruz.



1-500 arası yazısı olan  Blogger kullanıcıları aşağıdaki adresi kullanabilirler. 

atom.xml?redirect=false&start-index=1&max-results=500


Google en kısa sürede sitenizi indexleyecektir. Merak etmeyin, yazının başında dediğim gibi sabırlı olun ve sitenizin içeriklerini girmeyle alakadar olun. Google işini bilir ve en uygun zamanda gelip sitenizi indexler ve arama sonuçlarında çıkartır.

Eğer çok merak ederseniz, google arama motorunda aşağıdaki sorguyu aratırsanız sitenizin arama sonuçlarına girip girmediğini, google indexlenip indexlenmediğini görebilirsiniz.

site:siteadresiniz.com 


ÖNEMLİ : Eğer kayıtlarınızı 150'şer adet olarak eklemek istemiyorsanız veya yahu ben her seferinde bununla mı uğraşacağım diyorsanız, Google Sitemap.xml imdadımıza yetişecektir.

Site Haritası ekleme / test etme bölümüne sadece domainadınız.com/sitemap.xml adresini eklediğinizde, alt sayfa kırılımlarını da sisteme dahil edecektir.  Aşağıda sitemap.xml tıkladığımda page=1 ve page=2 olarak kendi kırılımlarını oluşturdu.

Ama dediğim gibi sabır... 




Başka bir makalede görüşmek üzere...










Blogger Açma ve Sitemap Ekleme Blogger Açma ve Sitemap Ekleme Reviewed by Admin on 14:13 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.