Ücretsiz Açık Kaynak Güvenlik Duvarı - Open Source Firewalls

Güvenlik her şeyden önce gelir. Güvenlik derinlemesine savunmayı içerir. Güvenliğe her seferinde bir adım daha ilerleyerek, tutarlılık ve titizlikle, tehditlerinizi azaltabilir ve davetsiz misafirlerin içeri girmesine engel olabilirsiniz.

Davetsiz misafirler (Virüs,Trojan vb.), bir sistemi tehlikeye atmaya çalışmak için çeşitli teknikler kullanırlar. Örneğin, sistemlere hizmet reddi, çatlama, saldırı, snooping (başka bir kullanıcının verilerini yakalamak) veya virüs / solucanlar / Truva atları saldırıya uğrayabilir. Bu nedenle, güvenli bir kutuya sahip olmak için, bir sistemin çeşitli savunmaları gerekir.

Bir sistemi korumak için önemli bir adım, bir güvenlik duvarı kullanmaktır. Esasen, bu, iç ve dış ağlar arasında bir güvenlik görevlisi gibi davranan bir ağ güvenlik sistemidir. Güvenlik duvarı, güvenlik kurallarını kullanarak gelen ve giden ağ trafiğini kontrol eder. Kurallar hangi bağlantılara izin vermek istediğinizi ve bağlantının kurulabileceği bağlantı noktalarını ve bölgeleri belirtir.

Bu yazıda yer alan tüm yazılımlar, açık kaynak kodlu bir lisans altında piyasaya sürüldü. Çözümlerin her biri, birçok pahalı ticari güvenlik duvarı çözümü için karşılaştırılabilir bir dizi özellik sunar.

İndirilecek onlarca açık kaynak güvenlik duvarları var.

İndirilebilecek Açık Kaynak Güvenlik Duvarları
pfSense Powerful firewall and routing platform based on FreeBSD
ClearOS Dedicated firewall and Internet server/gateway
Untangle Quality open source alternative to SonicWALL and WatchGuard
IPFire Distro with a versatile and state of the art firewall engine
Smoothwall Express Firewall with its own security-hardened Linux distro
Shorewall High-level tool for configuring Netfilter
Ücretsiz Açık Kaynak Güvenlik Duvarı - Open Source Firewalls Ücretsiz Açık Kaynak Güvenlik Duvarı - Open Source Firewalls Reviewed by Admin on 12:53 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.