Cpanel'de Web Sitesi Virüs Temizliği Nasıl Yapılır

Bu sorun site sahibine "... web sitesinde saldırıya uğramış içerik tespit edildi." şeklinde bir e-posta ile başlar ve ardından arama sonuçlarında sitenizin başına " Bu site saldırıya uğramış olabilir. " uyarısını ekler.

Bu uyarı ile siteniz hem itibar kaybederken, esasen Google sitenizdeki yabancı ve zararlı kaynak kodlarını farketmiş ve hem sizi hem ziyaretçilerinizi korumaya başlamıştır. Bu durumda Teşekkürler Google demekten başka seçeneğiniz kalmıyor.

Sadece teşekkür etmekle kalmayıp, sitenizdeki virüsleri temizlemeye başlarsanız iyi olacak. Zira google sizi arama sonuçlarında en gerilere atacaktır.

Cpanel kullanıyorsanız şanslısınız.. Hemen Cpanele girip şu virüslerden bir kurtulalım.


Tüm giriş dizinini seçelim ve "Şimdi Tara" diyeelim.


Virüs tarayıcı giriş dizininde 1 virüslü dosya buldu.


Bu dosyanın gerekli  olmadığını düşünüyorsanız, "Yok Et" seçeneğini seçtikten sonra "İşlem Temizliği" butonuna basabilirsiniz.


ben öyle yaptım ve virüslü ve sistemle alakası olmayan dosyayı sildim.


Şimdilik sitemizi biraz olsun temizledik ama bu virüs bu siteye nasıl girdi sorusunun birçok cevabı olabilir.

Yapmanız gereken prosüdürleri sıralarsak;

1- Siteye giriş şifreleri ve Ftp sifrelerini değiştirin. Şifreleriniz en az 8 karakter ve içerisinde büyük, küçük harf , sayı ve karakter olsun.

2- Şifrelerinizi bilgisayarınıza kaydetmeyin.

3- Ftp olarak kullandığınız bilgisayarınızı da virüs korumasında olmasını sağlayın.

4- Sunucu firmasıyla görüşüp onlarında fikrini alın, gerekirse firma değiştirin. Paylaşımlı sunucularda bu tip virüs dağıtımları mümkündür.

Cpanel'de Web Sitesi Virüs Temizliği Nasıl Yapılır Cpanel'de Web Sitesi Virüs Temizliği Nasıl Yapılır Reviewed by Admin on 15:33 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.