Tuhaf Google Aramaları

Dünyanın neredeyse eli ayağı konumundaki Google arama motorundan gizli aramalar, süpriz sonuçlar çıkabiliyor. Bunu Google'ın neden yaptığı bilinmez ama birçoğumuz için eğlenceli ve keyifli olabilir. Deneyebilirsiniz.

1- Arama çubuğuna do a barrel roll yazdığımızda işler değişiyor, ekranlar kendi etrafında bir tur atıyor. Google gizli tuhaf aramalarında bizde bu olayı 1. sıraya koyduk.

2- İkinci sırada sizi bir oyun bekliyor. Google’a 'zerg rush' yazarsanız bir anda ekranınızda '0'lar çıkacak ve Google ekranındaki her şeyi yemeye başlayacaklar. Sizde mouse ile onlara tıklayarak yok edebileceksiniz.





3- Google'dan romantik ve bir o kadarda bunalıma sürükleyen biir arama sonucu bizi bekliyor. What is the loneliest number (En yanlız numara hangisidir?)  yazıldığında bize 1 sonucunu getiriyor.

4- Monitöre biraz eğim vermekmi istiyorsunuz? Neden böyle birşey istiyorsunuz ki? Neyse eğer böyle bir emeliniz varsa bunu Askew veya tilt yazarak gerçekleştirebilirsiniz.

5- Burada da nedendir bilinmez kafasını buzdolabına sokan insanların fotolaarına 241543903 sayısı etiketlenmiş, Eğer 241543903 sayısını aratırsanız , kafasını buzdolabına sokmuş insanları göreceksiniz.

6- Dinazor oyunu: İnternetinizin kesik olduğunda sıkılmayasınız diye google size Dinazor oyunu öneriyor. Oyuna başlamak için Space (Boşluk) tuşuna basmanız yeterli, Dinazoru yine space tuşuyla zıplatarak puanları kazanmaya başlayabilirsiniz.

google dinazor oyunu

advancedgoogle_logo

GOOGLE DETAYLI ARAMA İPUÇLARI

1- Kelime grubu veya cümle arama : tırnak işareti (" ") kullandığınız zaman, Google tırnak işaretlerinin arasındaki tam kelime grubunu arar. Bir kelimenin önüne koyulan eksi işareti (-) arama sonuçlarından o kelimeyi çıkartırken, koyulacak artı (+) işareti o kelimenin aramanızda önemli olduğunu belirtir.

2- Belirli bir site içerisinde aramak:  "aranılan kelime site: internet sitesi" şeklindeki bir arama bize sadece o site içerisinde geçen kelimelerin sonucunu getirir.

3- Google bir sözlük müdür?: Bu sizin Google'a bakışınıza bağlı, bence googlee birçok şeydir. Örneğin bir sözlük diyebiliriz. define:kelime şeklinde arattığınızda size bu kelimenin açıklamasını yapacaktır.

4- Google hesap makinası olarak kullanma: Google sizin matematik işlemelerinizide yapabilir, Bunun için arama çubuğuna 4*4= yazdığınızda size sonucunu bir hesap makinası uygulamasııyla birlikte çıkaracaktır.

5- Lokasyon bazlı bilgilere ulaşma: havadurumu bölge adı aramasıyla bölgenizdeki günlük hava durumuna ulaşabilirsiniz. time şehir adı ise yerel saati bildirecektir.

6- Ulaşılamayan sitelere nasıl ulaşabiliriz: cache:internet sitesi ile kapalı bir siteye ulaşılabilir.
Tuhaf Google Aramaları Tuhaf Google Aramaları Reviewed by Admin on 12:51 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.