Videodan Gif Yapma - MakeGIF Video Capture İndir

Nerede ne işimize yarar bilmiyorum ama bilgi bilgidir :)

Gif nedir öncelikle bununla ilgili kısa bir bilgi verelim. Gif , Graphics İnterchange Format  isminin kısaltılmışıdır ve bir resim formatıdır. Örnek vermem gerekirse aşağıdaki bir videonun gif'e dönüştürülmüş halidir.

Videodan Gif Örneği;




VİDEODAN GİF NASIL YAPILIR?

Bu yazımda size videodan GİF yapma olayının en basit ve pratik yolunu anlatacağım,daha doğrusu chrome eklentisi olan MakeGIF Video Capture 'yi tanıtacağım.

BURADAN Eklentiyi indirin.

Aşağıdaki resimde görüldüğü üzere MakeGIF Video Capture  eklentisini Google Chrome tarayıcımıza ekliyoruz.




Eklenti eklendikten sonra, Google Chrome tarayıcımızın sağ üst köşesinde yerini alıyor. Artık bir video sayfasına girebilir ve sağ üstteki simgeye basabiliriz. Karşımıza "Start" olarak gelir ve artık videoyu gif yapabilirsiniz.


Start ile başlatığınız videoyu Done diyerek durdurabilirsiniz. Eklenti ayrıca istemediğiniz frameleri silmeniz için size sahne sahne ekran sunuyor.

71 frames lik bir kısım bize yeterlidir, zira frame sayısı arttıkça dosya boyutuda artacaktır ki bu pek istenilen bir durum değildir. Done diyerek videodan gife döndürme işlemini sonlandırıyoruz.


kayıt edilen sahneler düzenleniyor...




Videodan Gif dosyası indirmek için hazır durumda. Save GIF tıklayarak dosyayı bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Share diyerek sosyal medyada indirmeden de paylaşabilirsiniz.


Ve işte videodan hazırladığımız gif dosyasının son hali...



Teşekkür etmek erdemdir...
Videodan Gif Yapma - MakeGIF Video Capture İndir Videodan Gif Yapma - MakeGIF Video Capture İndir Reviewed by Admin on 12:59 Rating: 5

3 yorum:

  1. sebepsiz fırtına13 Kasım 2015 13:06

    sen,n yazı yazdığın zaman bana mmail gelse ne hoş olurdu

    YanıtlaSil
  2. MakeGIF Video Capture URL si çıkmıyor neden
    indiremiyorum

    YanıtlaSil
  3. Bu eklenti Google'dan kaldırılmış yerine önerebileceğiniz bir eklenti var mı?

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.