Sosyal Medyaya Hükümet Ayarı

Gezi Parkı eylemlerinde sosyal medyada bir çok kez dezenformasyon yani "doğru olmayan bilgi" paylaşıldığını görmüştük. Bu doğru olmayan bilgiler (ki birçoğuda doğruydu !) Sosyal medyayı hareketlendirdi ve şimdiye kadar atılan twit ve internet kullanımını zirveye çıkardı.

Hükümetin,  bu duruma engel olmak ve ceza uygulayabilmek için Adalet Bakanlığına yazı gönderildiği biliniyor. İçişleri Bakanı Muammer Güler, dün gazetecilerin sorularını yanıtlarken “sosyal paylaşım sitelerinden yayılan asılsız haberlere karşı da gerekli önlemlerin alınacağını” belirtti. Güler, şunları söyledi: “Sosyal paylaşım siteleriyle ilgili Emniyet Genel Müdürlüğümüzün yürüttüğü çalışmalar var.Bu konularda ayrı yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda Adalet Bakanlığımızın ilgili bakanların çalışmaları da olacak.

Mevzuattaki boşlukların doldurulabilmesi için Batı dünyasından örnekler inceleniyor. Açıkçası bende merak ediyorum , yeni yasaklarımızın ne olacağını ? "Dikkat edin biber gazı bombası atıldı, o tarafa, bu tarafa gitmeyin" tarzındaki mesajların ne gibi bir suç unsuru olduğu önümüzdeki günlerde belli olacaktır. Gördüğüm kadarıyla , düşünce ve ifade özgürlüğü konuları şu günlerde tekrar masaya yatırıldı. Hakkımızda hayırlısı diyelim.
Sosyal Medyaya Hükümet Ayarı Sosyal Medyaya Hükümet Ayarı Reviewed by Admin on 14:31 Rating: 5

2 yorum:

  1. Hükümet sosyal medyaya ayar verene kadar önce kendi e devlet sistemini düzeltsin bence..

    YanıtlaSil
  2. sen,n yazı yazdığın zaman bana mmail gelse ne hoş olurdu

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.