Wordpress site yolunu dizinini değiştirme resimli anlatım

Bugün google adsense ile ilgili google forumlarında dolaşırken bir detay gözüme çarptı , bir yetkili adsense ile ilgili siteye girişlerde vb uzantıların olmamasının daha iyi olabileceğinden bahsetti.

 

bununla ilgili bir döküman hazırlamaya karar verdim, çok basit bir yöntem ama bilenler için bilmeyenler için kabusa dönüşmesin..

 

1. ilk önce yapacağımız şey bir güzel yedek almak olsun ne olur ne olmaz.

2. wordpress yönetim panelinden aşağıdaki yeri buluyor ve sonundaki ifadesini siliyoruz her iki kutudan da..



 

3. filezilla yardımıyla içerisine kurulu olan wordpress dosyalarını bir üst dizin yani roota taşıyoruz.

4. var ise .htaccess dosyamızı düzenliyor ve içerisinde olan cümleleri siliyoruz.

Önemli bir kısım

5. Dosya yolundaki değişiklik yaptık, ve sitemiz artık açıldı,konulara girebiliyoruz ve site stabil çalışıyor ama oda nedir? resimler çıkmıyor..

6. Sorun yapmayın bunada çözüm var, belki birçok yolu vardır ama ben en sağlam yolunu söyleyeyim, php adminden mysql sunucumuza bağlanıyoruz, ve ilk önce db mizi indirip bir yere yedekliyoruz.

7. sonra yedeklediğimiz db nin bir kopyasını alıp bi yere saklayınki olurda birşeyler ters giderse elimizde yedeğimiz olsun.

8. db yi notepad ++ veya tarzı programla açıp ctrl +f diyerek silmek istediğimiz kelimeyi yani /blog  yazıyoruz. değiştirilmesi gereken yer ise boş kalsın. " Tümünü Değiştir" diyerek db mizi düzenliyoruz.



 

9. Düzenlediğimiz .sql dosyamızı php admin bağlanarak geri içeri yüklüyoruz, eğer geri yüklerken hata alırsanız ki ben aldım, eski db yi olduğu gibi silip. aynı isim ve şifrelerde db oluşturup onun içerisine aktardığınızda sorun yaşamazsınız.



 

unutmadan sitenin yeni haliyle sitemap.xml dosyasını yeniden oluşturun ve google webmaster hizmetindeki sitemap yolunuda değiştirmeyi unutmayın.

 

 
Wordpress site yolunu dizinini değiştirme resimli anlatım Wordpress site yolunu dizinini değiştirme resimli anlatım Reviewed by Admin on 16:02 Rating: 5

8 yorum:

  1. sayende sitem çöktü

    YanıtlaSil
  2. hocam benim sitemin ana dizininde forum kurulu ben forumu subdomaine taşımak istiyorum mesela forum.wmsiten.com şeklinde nasıl yapıcağımı biliyorum fakat google indexleride wmsiten.com dan forum.wmsiten.com a değişir mi ?

    YanıtlaSil
  3. yahu bu adamı seviyorum

    YanıtlaSil
  4. sitenize reklam alıyormusunuz

    YanıtlaSil
  5. mis gibi yazı sağol

    YanıtlaSil
  6. wp kullanıcı6 Ekim 2015 06:45

    teşekkürler ağa

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.