Mikro Site nedir ? Ne işe yarar ? Maliyeti nedir ?

Sitenin ismi önemli midir?

Akılda kalan bir site ismi , bir insanı belkide yıllarca sizin en sadık müşterisi yapmaya yetecektir. yüksek paralar ödeyerek alınan reklamlarla , yapay olarak hiti artırılan bir site bir süre sonra çok hızlı bir ziyaretçi sayısı kaybına uğramakta ve ne yazıkki ürün satamaz hale gelmektedir. ama isim kolaylığı , arama motorlarına yazılan isimlerle bezenmiş domainler yıllarca reklama ihtiyaç durmadan akıllarda yer edinecektir.

 

Mikro site nedir ne işe yarar?
Mikro site diğer bir deyiş ile kampanya sitesi bir markanın ürün gamındaki herhangi bir ürüne özel hazırlanmış gerek içerik gerek sayfa sayısı olarak küçük web siteleridir. (Bir otomobil firmasının birçok modeli olabilir bu modellerden biri için yapılmış bir site mikro sitelere örnektir.)

Mikro siteler markanın ürünlerine özel hazırlanabildiği gibi firmaların servislerine de uygulanabilir. Bu noktada bir bankanın üniversite öğrencilerine yönelik hazırladığı proje yarışmasına özel bir web sitesi mikro sitelere verilen güzel bir örnek olabilir.

 

Firmalar neden mikro sitelere ihtiyaç duyarlar?
Mikrositelerin firmalar tarafından tercih edilmesinin bir sebebi de site ziyaretçilerinin dış etkenler tarafından zedelenmeden, servis ya da ürün ile birebir diyalog kurabilmesidir.

Doğru mikro siteler ürününüzü rakip ürünlerinizin önüne geçirmede önemli rol oynar.

Maliyet ve ulaşılan hedef kitlenin büyüklüğü göz önünde bulundurulduğunda kampanya siteleri diğer pazarlama faaliyetlerine göre (billboard ve gazete reklamları) çok daha fazla etki uyandırmaktadır. Günümüzde doğru şekilde hazırlanmış ve pazarlaması doğru yapılmış bir mikrositenin ziyaretçi sayısı yüz binlere hatta milyonlara ulaşmaktadır.

Mikro sitelerin hazırlanmasında dikkat edilmesi gerekenler

Hazırlanan mikrositelerin etkisinin güçlü olması ürünün pazarlamasına direk etki eden önemli yöntemlerdendir.

Mikro siteler hazırlanırken kullanılan online ve offline tanıtım araçlarının sitede tanıtılan ürünün kalitesine gölge düşürmemesine, markayı doğru şekilde tanıtıp tanıtılmadığına ve diğer tüm materyallerle uyum sağlayıp sağlamadığına dikkat edilmelidir.

Sitede dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri ise tüm bileşenlerin yanı sıra kurumsal renklerin doğru şekilde vurgulandığı, logo yerleşimi ve asıl marka sitesine ulaşım kolaylığıdır.

Mikro sitelerin etkisini maksimize etmek için sitenin doğru bir şekilde hazırlanması yeterli olmaz; yukarıda anlatılanların yanında online ve offline pazarlama araçlarının da doğru bir biçimde kullanılması gerekir.

Mikro sitenin etkisini arttırmak için öncelikle hedef kitlenin doğru belirlenmelidir. Online pazarlama araçları olarak kullanılan bültenler kullanıcılara gönderilirken sitede tanıtılan ürünün ve ya servisin ayrıştırıcı özelliklerinden bahsedilmesi mikro sitenin ziyaretçilerinin geometrik artmasını sağlayabilir bu tip araçlar kullanıcıların ürün hakkında bilgi sahibi olma isteğini arttırır.

Mikro sitelerin ve yapılan kampanyaların yapısı medyada yankı uyandırabilecek ve marka etkisini genişletebilecek kadar ilgi çekici olması gerekir. İyi senaryolaşmış ve marka ile örtüşen bir oyun sitenin etkisini arttırmadaki önemli başlıklardandır. Bunun yanında site içinde kullanıcılara sunulan yarışma gibi bölümler kullanıcıların siteye girme sayısını arttırmakla beraber siteye giren kullanıcıların bilgilerini toplamakta birebir dir.

Firmalar mikro siteleri planlarken sonuçta ne gibi hedeflere ulaşmalarını belirlemelidirler. Örneğin sitenin ziyaretçi sayısının önceden hedeflenmesi ve kampanya süresince takip edilmesi, kampanya sonunda ise hedeflere ulaşılıp ulaşılmadığının kontrolü önemlidir.

Bir mikro sitenin başarısı ve başarısızlığı arasındaki farkı net pazarlama hedefleri ve bu hedefleri ölçmeye yarayacak araçların iyi belirlenip belirlenmemesi oluşturur.

 

Satılık alan isimleri aşağıdadır, benimle irtibata geçebilirsiniz.

Mikro Site nedir ? Ne işe yarar ? Maliyeti nedir ? Mikro Site nedir ? Ne işe yarar ? Maliyeti nedir ? Reviewed by Admin on 17:24 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.