Dijital Madencilik - Para Kazanma - Bitcoin Madenciliği Programı (Minergate) Resimli Anlatım

Fiziki madencilik bilindiği üzere yeryüzündeki yer altı ve yer üstü zenginliklerin fizik gücü kullanılarak çıkartılması, işlenmesi ve bunun satılarak paraya çevrilmesi işlemlerinin genel adı ve en zahmetli mesleklerinin başında gelir. Dijital Madencilik ise elbette bilgisayar ve sanal bir ortam üzerinde harcanan bir nevi enerji çeşididir. Bu enerjinin miktarını ise bilgisayar donanımınız ve ekran kartı gücünüz belirler.

Bu kısa makalede, kendi bilgisayarınızdan nasıl dijital madencilik nasıl yapılır onu göreceksiniz. Madencilik yazılımları hakkında da kısa bir önerim olacak. Makalenin içerisinde indirme linkleri paylaşıyor olacağım.

Sanal madencilik, bitcoin madenciliği, dijital madencilik, sanal madencilik adına ne derseniz diyebilirsiniz. Sonuçta bu işlemi bilgisayarınızda yaparak bir nevi ödül kazanıyorsunuz. Bu işe ilk başlangıç noktamız ise online olarak hizmet veren Minergate programıdır. 

Öncelikle minergate sitesine giderek ücretsiz bir şekilde üye oluyoruz. 



Yukarıda göründüğü üzere çok basit olan üyeliğin ardından belirttiğiniz mail adresinden aktivasyon yapıyorsunuz. ve siteye tekrar giriş yapıyorsunuz.



Download menüsünden işletim sisteminize uygun olan dijital madencilik programını indiriyorsunuz ve sabırlı olun birazdan ücretsiz bir şekilde bitcoin veya alt cionlerdenn istediğimizi üretmeye başlayacağız.

Dijital madencilik programı olan Miner Gate kurulumunun ardından (Çok basit bir kurulumu var. O yüzden resimli anlatmaya gerek duymadım..) programı açıyoruz ve aşağıdaki gibi bir ekran geliyor.


Bu programda listede yer alan coinleri üretebilirsiniz ancak ben XMR (Monero) olan coin üretmeye karar verdim. ve "Start Mining" diyerek kazmaya başladım. Sizde ilk etapta olayı anlamak ve hesaplamaları yapmak adına Monero Coin kazmaya başlayabilirsiniz. 

Minergate ücretsiz üye olarak madenciliğe başka: TIKLA

Dikkat etmişinizdir... Start mining dedikten sonra hemen yan tarafta 1,2,3,4 vb sayılaar yer alıyor. Bunlar sizin bilgisayarınızda bulunan işlemci çekirdek sayısıdır. Bilgisayarınızın gücüne göre bu iş için ayırdığınız çekirdek sayısını seçebilirsiniz. 

Bu işlem bilgisayarınızı bir hayli yorabilir o yüzden çekirdek sayısını seçerken çok zalim olmayın ve bilgisayarınız bu yüksek performanslı çalışma esnasında biraz ısınabilir , ara ara kontrol etmenizde fayda var.

Bir sonraki makalede görüşmek üzere..

Dijital Madencilik - Para Kazanma - Bitcoin Madenciliği Programı (Minergate) Resimli Anlatım Dijital Madencilik - Para Kazanma - Bitcoin Madenciliği Programı (Minergate) Resimli Anlatım Reviewed by Admin on 17:50 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.