Low Level Format Disk Tool - Zero Format

Önemli kişisel bilgiler içeren bir diskinizi (Usb, Sata vb..) ortadan tamamen kaldırmak, sıfırlamak veya fabrika ayarlarına döndermek isteyebilirsiniz. Bu durumlarda Low Level Format yani yavaş formatlama yapmanız gerekebilir.

Bu uygulama ile diskinizdeki yazılım hatalarını giderebilir ve fabrika ayarlarına döndürebilirsiniz.

Dikkat edeceğiniz ve bilmeniz gereken ise, bu uygulamanın ardından diskinizdeki tüm verilerin geri getirilemeyecek şekilde silineceğidir.


1. Low Level Format Tool Programı çalıştığında diski aşağıdaki gibi görecektir. Bilgisayarınızda fazladan disk var ise seçerken dikkatli olun. Yoksa istenmeyen olaylar meydana gelebilir.


2. İlk aşamadan Continue dedikten sonra sizi böyle bir ekran bekliyor olacak. Low Level Format kısmını seçerek Format This Device tıkladığınızda ise , diskte ağır hasar yok ise silme işlemi başlayacaktır. Perform quick wipe seçeneği ise size biraz daha hız kazandırır ve disk üzerindeki bölümleri ve Mbr silecektir. Ben bu seçeneğide kullanarak işlemlerimi yapıyorum


Dikkat: Bu uygulama diskinizde var olan tüm alanları sıfırlayacağından geri dönüşü mümkün olmayan bir işlemdir. Hayati derecede önem taşıyan disklerinizde sorumluluk kullanan kişiye aittir. Sonra vay efendim niye söylemedin demeyin :)

İşlem süresi diskinizin boyutuna göre değişkenlik gösterebilir. 1 TB diskin yaklaşık sıfırlanma süresi 5-12 saattir.

Uygulamayı buradan indirebilirsiniz.
Low Level Format Disk Tool - Zero Format Low Level Format Disk Tool - Zero Format Reviewed by Admin on 08:24 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.