Wordpress Masaüstü Bildirimi Nasıl Yapılır - Eklenti - OneSignal PushNotifications

Wordpres tabanlı bir web sayfanız var ve istiyorsunuz ki yayınladığınız makale veya haberin okuyucularınızın bilgisayarına bildirim olarak gitsin... Bu uygulama sayesinde abonelik sistemi ile bilgisayarın bir köşesinden okuyucularınızı haberdar edebileceksiniz.

OneSignal Push Notifications Wordpress eklentisi ile bu işinizi halledebilirsiniz.

Bu eklentiyi sisteminize kurduktan sonra birkaç detaylı ayara ihtiyacınız olacak.

  • Öncelikle https://console.developers.google.com/project adresinden yeni bir proje oluşturup , oluşturduğunuz bu projenin Numarasını ve Api Keyini alacaksınız

Örnek Proje Numarası: 703322744261

Örnek Api Key: AIzBSyC_N8hcAeDaZEELfPadGnKBWE5zrmAdYfr

  • Daha sonra https://onesignal.com/ adresinden üye oluyoruz ve yönetim panelinden "add new app" ile yeni bir uygulama oluşturup buradan da Api Key oluşturup wordpress tarafında  OneSignal Push Notifications - Configuration kısmına değerleri gireceğiz.



Tüm bu ayarları yaptıktan sonra , abonelerinizi bekleyebilirsiniz. Sitenizin köşesinde bir kutucuk size abone kaydı yapacaktır. Daha sonra blogunuza yeni bir haber yazı girdiğinizde 20 sn (bu saniye ayarını da eklenti ayarlarından değiştirebiliyorsunuz) sonra ekranın köşesinde (başka bir sitede geziyor olsa bile) masaüstü bildirimi olarak görünecektir. Bu uygulamayı şuradaki siteden test edebilirsiniz.





uygulamanın yönetim konsolu oldukça kullanışlı, OneSignal.com sitesindekii panelinizden Uygulama özellikleri,Otomatik mesaj, abone olan üyelerinizi görebilir ve abonelerinize direk masaüstü bildirimi atabilirsiniz.





Uygulamanın Android ve İOS tarafıda bulunmakta ancak vakit bulduğumda inceleyebilirsem buradan yazmaya devam edeceğim.

Başka bir yazıda görüşmek üzere...

Wordpress Masaüstü Bildirimi Nasıl Yapılır - Eklenti - OneSignal PushNotifications Wordpress Masaüstü Bildirimi Nasıl Yapılır - Eklenti - OneSignal PushNotifications Reviewed by Admin on 14:38 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.