Programsız Bilinmeyen Aygıt Sürücüsünü Bulma - Kesin Çözüm

Bu makalemde hayat kurtaran bir ipucunu paylaşmak istedim. Bilgisayarınız bozuldu, yavaşladı veya herhangi bir sebepten ötürü formatladınız. Tekrar sürücülerini kuracaksınız ama o da nedir?  Yönetim panelinde Bilinmeyen Aygıt gözüküyor.. İşte tamda bu noktada hayat kurtaran bilgi geliyor... 

Bilinmeyen Aygıt veya tüm donanımların gerçek ve güncel sürücüsünü nasıl bulacaksınız?

Bazen uygun driveri bulmak sıkıntı verebilir. Ezbere indirdiğiniz sürücüler işletim sistemine zarar verebilir hatta çökertebilir. Bu durumda donanımın gerçek driverini (sürücüsünü) aşağıdaki yolla internetten buluruz.

Bilgisayarım- Yönet-Aygıt Yöneticisi penceresinde ilgili sürücünün özelliklerinde Ayrıntılar bölümü yer almaktadır. Özelliklerden Donanım Kimlikleri seçilerek Değer kısmında yazanı kopyalarız.


Örneğin bu ekranda çıkan değer PCI\VEN_1002&DEV_6613&SUBSYS_04C51043&REV_87 şeklindedir.  Google'da bu kimliği arattığımızda en uygun driveri bulursunuz. 

driveridentifier.com bu alanda en iyisidir. Sitenin kendi yazılımını da indirebilirsiniz ancak ben pek bu yoldan gitmem. Direk Download diyerek driveri indirip kurarım. Sizde bu yolla bilgisayarınızdaki driver sorununu çözebilirsiniz. Bilgisayarınıza otomatik driver programlarını kurup çöplüğe çevirmemelisiniz. Artık bulunmayan ekran kartı, ses kartı veya bilinmeyen aygıt driverlerini bu yolla çözebilirsiniz.

Yorum bölümüne bulamadığınız sürücü varsa yazabilirsiniz. Size yardımcı olabilirim bu konuda..

Ayrıca bir blog siteme bir teşekkürü de çok görmeyin ;)

Programsız Bilinmeyen Aygıt Sürücüsünü Bulma - Kesin Çözüm Programsız Bilinmeyen Aygıt Sürücüsünü Bulma - Kesin Çözüm Reviewed by Admin on 11:32 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.