Mobile Network Tools - Sistem Uzmanlarının İhtiyaç Duyduğu Mobil Uygulamalar

Mobil çağın tüm güzelliğini,  mobil durumdayken cep telefonunu bilgisayarın gibi kullanabiliyorsan yaşarsın.

Yukarıdaki motto şu an aklıma gelen bir ifadeydi...

Sistem uzmanlarının cep telefonlarında olmazsa olmaz bazı mobil uygulamalardan bahsedeceğim ve bu yazıya daha sonra da eklemelerde bulunup bir arşiv gibi ara sıra gelip göz atmanızı tavsiye ederim.

Başlayalım..


FİNG
Bu uygulama ile kablosuz bağlandığınız ağınızın durumunu anlık olarak görebiliyorsunuz.

Ağınıza bağlı olan misafir cihazların hangi ip numarası aldığınından tutunda, hangi mac adresi ve hatta cihaz modeline dahi görebilirsiniz.



Fing uygulaması ile bağlandığınız kablosuz cihazın ip numarası, mac adresi, modeli ve hız bilgilerine ulaşabilirsiniz. Eğer üye olursanız, ağınıza katılan biri olduğunda sizi e-posta ile bilgilendirme bile yapıyor.


İçerdiği Wi-Fi tarayıcı, port tarayıcı, DNS sorgusu, ping ve servis izleme gibi ücretsiz ek araçlar ile Fing mutlaka sahip olunması gereken bir program


SERVERS ULTIMATE
Servers Ultimate uygulaması ile Android işletim sistemli bir akıllı cep telefonunu ya da bir tableti, sunucu haline getirebiliyorsunuz.


Uygulama, kullandığınız android cihazınızı çok amaçlı bir sunucu haline getirerek, DLNA, DNS, Dynamic DNS, Email, FTP, Proxy, SMS Gateway, Time, http ve WebDAV servislerine sahip oluyorsunuz.
Mobile Network Tools - Sistem Uzmanlarının İhtiyaç Duyduğu Mobil Uygulamalar Mobile Network Tools - Sistem Uzmanlarının İhtiyaç Duyduğu Mobil Uygulamalar Reviewed by Admin on 22:51 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.