5 Adımda Ücretsiz SSL Sertifikası Yükleme

Öncelikle SSL nedir? sorusuna cevap verip ücretsiz bir şekilde Wordpress altyapısına sahip sitenize SSL kurulumunu göstereceğim.

SSL NEDİR?
SSL web dünyasında güvenli giriş katmanıdır. SSL'in kısaltılması Secure Sockets Layer (güvenli giriş katmanı) dır. İstemci ile sunucu arasındaki veri iletişimini şifreleyerek güvenli hale getirir. Bu sayede kullanıcı kendini daha rahat hissedecektir. Google SSL Sertifikası olan sitelere daha fazla güveneceğini daha önce açıklamıştı. Bu da SSL yüklü sitelere sıralamada öncelik vereceği anlamına geliyor. Tabi ki SSL içerik olmadan hikaye :)

ÜCRETSİZ SSL YÜKLEME
Cloudflare sitesinden ücretsiz bir şekilde SSL sertifikası yükleyebilirsiniz. Bu işlem sanıldığı kadar uzun sürmez. Eski bir domainde 24 saat içerisinde aktif hale gelirken, yeni bir domainde 5-10 dakika içerisinde aktif hale gelebilir.

1- Siteye ücretsiz bir şekilde üye olduktan sonra +Add Site bölümünden sitenizi ekleyebilirsiniz.

2- Begin Scan yapıldıktan sonra devam ederek, Cloudflare sitesinin size vereceği DNS adreslerini, alan adınızı aldığınız hosting firması panelinden güncellemeniz gerekiyor. Benim SSL yapacağım alan adım Natro firmasında olduğundan yönetim panelinden  Dns adreslerini Cloudflare'ye yönlendirdim.


3- Wordpress sitenizin paneline girin ve 2 tane eklenti kuracağız.

  • WordPress HTTPS
  • CloudFlare Flexible SSL

4- Cloudflare sitesinden +Add Site denildikten sonra status pending halindeyken Flexible yapın. Aşağıdaki resimde site aktif olduğundan gösteremedim, ama resmin alt kısmında SSL Flexible olduğunu görüyorsunuzdur.




5- Son bir işlemimiz kaldı...  Şimdi, Cloudflare sitesinde Page Rule kısmında sayfanıza gelen ziyaretçileri https:// sayfanıza yönlendirilmesi kısmını yapalım..

  • http://*.sitenizinadı.com/* şeklinde yazın.
  • Add a Setting tıklayarak Always Use HTTPS seçerek Save and Deploy tıklayın.



Bu işlemleri doğru yaptıysanız, bir süre sonra otomatik olarak sitenizde SSL aktif hale gelecektir. Ayrıca sitenize http:// ile girenlerde aşağıdaki gibi otomatik olarak https:// sitenize yönlenecektir.




BLOGSPOT ÖZEL ALAN İSİMLERİNDE SSL KURULUMU
Yukarıda anlattığım wordpress sistemine SSL kurulumunun ardından şu anda blogspot sunucusunda yer alan ergezer.com içinde denedim ve olumlu sonuç verdi. Yani blogger siteleriniz içinde SSL kurulumu yapabilirsiniz.

Ek olarak yapmamız gereken 5. adımda bir rule daha ekliyeceğiz.

Hem www hemde www olmadan sitenize girilebilsin diye 2 tane kural oluşturalım.

http://*.sitenizinadı.com/*
http://www.sitenizinadı.com/*

Güncelleme: Sanırım Google Blogger sunucuları tarafından HTTPS Sertifikası kabul edilmiyor. Adres çubuğu kısa bir süre yeşil yandıktan sonra tekrar eski haline dönüyor. Serifikayı kontrol ettiğimde sorun göremedim. Konuyu Blogger forumlarında araştırıp buraya güncel bilgiyi yazarım.



SSL SERTİFİKASI KONTROL ETMEK
Sitenizin sertifika durumununu kontrol etmek için SSL Chacker sitesinden faydalanabilirsiniz. Bu makaledeki işlem size 190 günlük ücretsiz SSL garantisi vermektedir.


Başka bir makalede görüşmek üzere.. Yorumlarınızı lütfen esirgemeyin

5 Adımda Ücretsiz SSL Sertifikası Yükleme 5 Adımda Ücretsiz SSL Sertifikası Yükleme Reviewed by Admin on 18:28 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.