Nihayet Windows Server 2016 Technical Preview 4 Yayınlandı

Microsoft arı gibi çalışmaya devam ediyor. Son çıkarttığı server mimarisin ardından nihayet (2016 yılına az kalmışken) Windows Server 2016 Technical Preview 4 'ü resmi sitesinde yayınladı. Buradan indirebilirsiniz.

Win-Srv-2016-Tec-Prew4-1

Kurulum esnasında üstteki seçeneği seçmeniz halinde masaüstü (GUI) gelmeyecek ve sadece  sunucu çekirdeği çalışacak. Yani Microsoft'tan siyah ekranlara geri dönüş sinyalleri gelmeye devam ediyor. Zaten Microsoft ileri mühendislerinin en büyük tavsiyesi "Shell komutlarıyla çalışmayı bir an öğrenin" olmaya başladı. Sanırım ilerleyen yıllarda Microsoft server mimarileri tamamen komut yönetiminde olacak gibi görünüyor.

Win-Srv-2016-Tec-Prew4-2

Desteklenen Diller: Chinese (Simplified), Chinese (Traditional), English, French, German, Italian, Japanese, Korean, Portuguese (Brazil), Russian, Spanish, Turkish

Kurulum pencerelerinden de anlaşılacağı üzere ,1-2  tıkla kuruluyor ve 2012 kurulumuyla aynı olduğunu belirtebilirim.

 

Oturum ve masaüstü  başlangıç sekliyle karşınızda windows 10 görmüş gibi olabilirsiniz.

Win-Srv-2016-Tec-Prew4-3

Diğer sunucu özelliklerinde olduğu gibi yine Sunucu Yöneticisi başlangıçta yer alıyor ve sizin sunucuya ek görevler atamanızı bekliyor.

Win-Srv-2016-Tec-Prew4-4

 

 

 
Nihayet Windows Server 2016 Technical Preview 4 Yayınlandı Nihayet Windows Server 2016 Technical Preview 4 Yayınlandı Reviewed by Admin on 11:44 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.