Microsoft Server 2016 Remote Desktop Services RDS (Terminal Server Kurulumu)

Microsoft Terminal Server diye bilinen uygulamayı daha önceki sistemlerinde değiştirmiş ve RDS olarak adlandırmaya başlamıştı. Microsoft Server 2016 'daki ismide değişmedi ve RDS olarak devam ediyor. Artık kulaklarımız bu isme aşina oldu diyebiliriz.

Rol ve özellikler bilindiği üzere sunucu yöneticisinden ekleniyor

RDS KURULUMU:

2016-RDS Server Kurulumu-1

2016-RDS Server Kurulumu-2

Bu işlemlerin ardından yine Sunucu Yöneticisinden bu kez "Uzak Masaüstü Hizmetlerini yükleriz. Bu işlemden önce RDS olan makinayı ortamda yer alan Domaine eklememiz gerekiyor. Zira bu sürümde RDS domain olmadan çalışmıyor. Microsoft RDS yüklü olan makinanın Domain Controller olmasını önermediğini belirtmek isterim.

 

2016-RDS Server Kurulumu-3

 

RDS MAKİNAYA ERİŞİM YETKİLENDİRMESİ:

Domaindeki kullanıcıları administrator grubuna eklemek zorunda kalmadan RDS makinamıza login olma hakkını yine RDS makina üzerinde yapılandırıyoruz. RDS üzerinde gpedit.msc açarak aşağıdaki bölümden yetkili grup ve kullanıcıları ekliyoruz. Aşağıdaki bölümde Remote Desktop Users grubuna üye olanların RDS makinada oturum açmasına izin verdim. Tabi bu grupları Domainde oluşturduktan sonra RDS makinadan izin vermeliyiz.

2016-RDS Server Kurulumu-4

 

KULLANICI KONTROLLERİ (TERMİNAL SERVER MANAGER)

Eski sürümlerinde yönetimsel araçlar içerisinde bulunan  manager bölümü , Görev Yöneticisine taşınmış diyebilirim. Bu konuda daha etkili araçlara ihtiyaç duyulduğu kesin. Ama en azından şimdilik bu alanla kullanıcıları görebilir ve onlara ileti, bağlantı olaylarını gerçekleştirebiliriz.

2016-RDS Server Kurulumu-5

 
Microsoft Server 2016 Remote Desktop Services RDS (Terminal Server Kurulumu) Microsoft Server 2016 Remote Desktop Services RDS (Terminal Server
Kurulumu) Reviewed by Admin on 14:02 Rating: 5

1 yorum:

  1. What, pray tell, is the map supposed to show. Evidently there has been a change in color coding, so it's not possible to go from the admixture chart to the pca map.Some cormantemy would be helpful.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.