Programsız Notebook Access Point Yapma - Hotspot Notebook

Notebook vasıtasıyla internete giren bir bilgisayarın wifi anahtarını kullanarak kablosuz internet dağıtabiliriz. Bunu yapmak için piyasada birçok program mevcut ancak bir çoğu ya bilgisayarı kilitliyor yada uyumsuz sonuçlar doğurabiliyor.

Bu makalede dizüstü bilgisayarınızdaki interneti kablosuz cihazlarınıza (ipad, cep telefonu vb.) kablosuz bir şekilde dağıtmanıza yardımcı olacaktır.

2015-10-06 10-05-23 Ekran görüntüsü

Yönetici olarak açtığınız komut sistemine (cmd.exe) aşağıdaki adımları uyguluyoruz.

1- netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=kalosuzadı key=şifreniz

2- ssid: bölümüne kullanacağınız kablosuz adını yazın, key= kısmına ise 8 haneli kolay tahmin edilmeyecek bir parola girin.

3- konsola netsh wlan start hostednetwork yazıp enter yapalım. Bu hata ekranını göstermemin nedeni, bu işlemi yaparken bilgisayarınızdaki wifi anahtarının etkin olması gerekmektedir.

4- Evet The Hosted network started bilgisinide aldığımıza göre herşey yolunda gidiyor demektir.

 

5- Şimdi bu işlemlerin sonunda ağ bağlantılarımıza bakalım neler değişmiş.

2015-10-06 10-13-28 Ekran görüntüsü

6- Şimdi yapmamız gereken kablolu bir şekilde girdiğimiz ağı,  kablosuz ağlara paylaşmak olacak.

2015-10-06 10-18-50 Ağ Bağlantıları

 

 

7- Artık kablosuz ağınız hazır durumda. Oluşturduğunuz kablosuz ağı durdurmak isterseniz netsh wlan stop hostednetwork komutunu kullanabilirsiniz.

2015-10-06 10-23-01 Administrator Komut İstemi

 

8. Bu işlemi biraz daha pratik yapmak istersek eğer, sizin için bir menu hazırladım. Oluşturduğum .bat dosyasını masaüstüne daha olmadı windows başlangıcına eklerseniz, bilgisayar her açıldığında size kablosuz ağları kullanıp kullanmadığınızı hatırlatır, dilerseniz açarsınız.. Unutmadan bu dosya yönetici olarak çalıştırılmalıdır.

Wifi-Arac İndir (.bat dosyası)

Bazı durumlarda " The hosted network couldn't be started Grup veya kaynak istenen işlemi gerçekleştirmek için doğru durumda değil " hatası alırsanız 3 numaralı "Wifi ağını tekrar oluştur" diyebilirsiniz. Bu durumda ssid adı : ergezer.com ve şifreniz 12345678! olacaktır. dilerseniz bu şifre ve parolayı bat dosyasından kendinize göre düzenleyebilirsiniz.

2015-10-06 11-59-00 C Windows System32 cmd.exe

 

 

 

Umarım işinize yarar... Bir başka makalede görüşmek üzere, Yapan arkadaşlar bir dua ederse sevinirim :)  Yapamayan arkadaşlar da yorum kısmını kullanabilir, vakit buldukça yardım ederim

 

 

2. YÖNTEM:

Eğer bunlarla uğraşamam ve ayrıca da sevmem derseniz size ikinci yolu öneriyorum. BURADAKİ ücretsiz wifi hotspot programını indirip rahat rahat kullanabilirsiniz.

2015-10-07 14-20-01 Wifi HotSpot
Programsız Notebook Access Point Yapma - Hotspot Notebook Programsız Notebook Access Point Yapma - Hotspot Notebook Reviewed by Admin on 13:29 Rating: 5

2 yorum:

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.