Google Chrome Uzak Masaüstü Eklentisi

Teknolojinin her geçen gün artmaası ve bilginin tek bir yerde kalmaması sonucu bağlantı ve bilgisayarlar arası veri transferleri önemini gittikçe arttırdı. Google Chrome ise tarayıcıda oturum açma devrini başlattığından beridir kullanıcı bilgilerini bir aaraya getirip, kullanıcıya derli toplu yaşamasını bir anlamda sağlamaya çalışıyor.

Evde, İşyerinde veya yabanccı bir bilgisayarda oturum açıldığında sık kullanılanlardan tutunda, birçok tarayıcı ayarının önünüze gelmesi sevindirici bir durum esasında... Google , Chrome adlı tarayıcısıyla bir adım daha öne çıkıp uzak masaüstü de sağlıyor.

Google "Chrome Uzak Masaüstü" diyerek aratabilirsiniz veya Buradaki adresten eklenti sayfasına gidip, eklentiyi kurabilirsiniz.

Uygulamayı ilk kez kurduğunuzda 6 rakamlı bir ping girmenizi isteyecektir. Bu pinleri girdikten sonra artık chrome ile oturum açtığınız her yerden bilgisayarınıza bağlanabileceksiniz veya başka bir bilgisayara destek verebileceksiniz elbetteki karşı taraf size bir kod verdikten sonra bağlantı gerçekleşiyor.

Bir sistemci olarak bu tip girişimleri beğensem de , uygulamayı bir süre kullandıktan sonra pek hoşuma gittiği söylenemez, misal olarak bağlantı sağlandıktan bir süre sonra karşı tarafın onay verebileceği bir ekran çıkıyor ve paylaşıma devam edilsin mi? sorusu soruluyor ve bu soruya sadece karşı taraf evet yada hayır diyebiliyor. Yani ekranına bağlandığın kişiye "ekran başından ayrılma" diyor :)

 

 

 

2015-10-09 15-16-14 Chrome Uzaktan Masaüstü

 
Google Chrome Uzak Masaüstü Eklentisi Google Chrome Uzak Masaüstü Eklentisi Reviewed by Admin on 18:23 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.