Mysql Database backup restore and data transfer resimli anlatım- Navicat Premium Full

Mysql admin panellerinde backup almak kolaydır "dışarı ver" yöntemiyle alınır ancak içeri alırken bu kadar kolay olmaz, genelde yetki sorunları ile karşılaşırız ve sinir bozucudur hele ki veritabanı yüksek boyutlardaysa tam bir işkenceye dönüşebilir, 1 gün boyunca uğraştığım zamanları hatırlıyorum.

 

bu yazıda Navicat programıyla bir sitenin veritabanını diğer bir siteye aktarılmasını göstereceğim. normalde bu işlem için önce backup alıp sonra restorede yapılabilir ama up durumundaki 2 site sözkonusuysa backuplarla uğraşmadan noktadan noktaya transfer yapılabilir.

sözettiğimiz navicat programının full versiyonunu  BURADAN indirebilirsiniz. (Download dosyasında Navicat 11.0 x86 ve x64 sürümlerinin ikiside mevcuttur)

 



 

"Connection"  ve "Connection Properties" bölümünden her iki siteninde mysql bilgileri girilir.

 



ve bağlantı testi yapılarak sorun olmadığı gözlemlenir. Hostname bilgilerini hosting panelinden edinebilirsiniz,

 



ve sıra geldi Data Transfer yapmaya gördüğünüz gibi yine bu sağ klikte diğer opsiyonlarda görünmektedir. yani backup restore işlemleri. biz data transfer yapacağımız için bunu seçiyoruz, bu örneğimizde akvaryummalze.... sitesindeki veriyi resifmerke... sitesine transfer edeceğiz.

 



1: transfer edilecek eski veritabanı ve table ler

2: transfer edilecek yeni veritabanı

resimdeki gibi seçerek "start" diyoruz.

 



transfer hızlı bir şekilde başladı ve 25 saniyede  bitti.
Mysql Database backup restore and data transfer resimli anlatım- Navicat Premium Full Mysql Database backup restore and data transfer resimli anlatım-
Navicat Premium Full Reviewed by Admin on 17:24 Rating: 5

7 yorum:

  1. […] database  taşımakta restore yapmakta  problem yaşıyanlar BURADAKİ (Mysql Database backup restore and data transfer resimli anlatım) yazısını […]

    YanıtlaSil
  2. Kusura bakmayın rahatsız ediyorum , youtube de market32 porogramını ile ilgili video nuza denk geldim, aslında bana market 32 programı lazım , çalışmış oldugum bir şirkette bu programı kullanmışdım , kullanışlı bir program , kendimi dükkanıma kullanmam lazım , acaba bu program elinizde mevcutmu , yada nerden bulunurum yardımcı olursanız çok sevinirim .

    YanıtlaSil
  3. lisanslı bir programdır ve wincor dan temin edebilirsiniz

    YanıtlaSil
  4. hiçbirşey anlamadım

    YanıtlaSil
  5. bu siteyi seviyorum, lafı uzatmıyor neyse ney. tam doğru bilgi saol admin

    YanıtlaSil
  6. yazı tam aradığım yazı,teşekkürler emeğine sağlık %%user%%

    YanıtlaSil
  7. wp kullanıcı5 Ekim 2015 17:00

    download linkini göremedim

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.