Açık kaynak (opensource software) olsun benim olsun

Web tasarımcılar için geliştirilmiş bir çok tasarım programı bulunmakta. Ancak bunların çoğu ücretli olarak sunulmakta. Özellikle Adobe’un tasarım programları cep yakıyor. Ancak illa Adobe’un veya diğer ücretli tasarım programlarını kullanmak zorunda değiliz. Bunlara alternatif olarak open source yani açık kaynak kodlu programları kullanabiliriz. Açık kaynak kodlu programlar ücretsiz olarak yayınlanır ve program kaynak kodları hiçbir karşılık istenmeden ücretsiz olarak dağıtılır.

Bu yüzden birçok yazılımcı açık kaynak programları tercih etmektedir. Çünkü program üzerinde kendi kişisel isteğine göre birçok değişiklik yapabilir, özellikler ekleyebilir. Ve yine bir çok yazılımcı yazdığı bu özellikleride diğer kullanıcılar ile ücretsiz bir şekilde paylaşmaktadır. Bu yüzden açık kaynak kodlu programlar kullanıcılarının isteklerine göre daha rahat şekil alır ve gelişir.

Bende bu yazımda sizlerle internette ücretsiz olarak dağıtılan açık kaynak kodlu en iyi 10 web tasarım aracını paylaşmak istedim. Neyse lafı fazla uzatmadan bu 10 programın tanıtımına geçelim.

1. Aptana Studio




Açıklama: Aptana studio HTML, CSS ve javascript desteği bulunan gelişmiş bir web editörüdür. Ayrıca Aptana’nın sevenleri tarafından oluşturulan yüzlerce eklentisi bulunmaktadır.

2. Quanta Plus




Açıklama: Quanta bir görsel CSS editörüdür. Ayrıca yazdığınız script’leri çalıştırma yeteneğinede sahiptir.

3. jEdit




Açıklama: jEdit gelişmiş bir kod editörüdür. HTML, XML, CSS, JavaScript kodlarını sorunsuz bir şekilde tanır ve renklendirir. Mac, Windows ve Linux üzerinde çalıştırılabilir.

4. GIMP




Açıklama: GIMP dünyanın en popüler açık kaynak kodlu programıdır. Gelişmiş bir resim editörü olan GIMP, işleyiş ve görünüm yönünden photoshop’a benzer.

5. Krita




Açıklama: Krita KOffice için yazılan ücretsiz bir gelişmiş resim düzenleme programıdır.

6. WinSCP




Açıklama: WinSCP programı Windows kullanıcıları için yazılan ücretsiz bir FTP programıdır. Kolay kullanımı ve gelişmiş özellikleriyle dikkat çeker.

7. KompoZer




Açıklama: KompoZer gelişmiş bir web yönetim aracıdır. Programa entegre FTP ve WYSIWYG editörü bulunmaktadır.

8. CSSED




Açıklama: CSSED gelişmiş bir kod editörüdür. HTML, XML, Javascript, Java, PHP, JSP, C, C++, Apache ayar dosyaları, .htaccess, Python, Perl, SQL, SH gibi daha birçok dili desteklemektedir.

9. Open Bexi HTML Builder




Açıklama: Open Bexi HTML Builder gelişmiş bir görsel HTML sayfa oluşturucudur. Ayrıca programın CSS desteğide bulunmaktadır.

10. CamStudio




Açıklama: CamStudip açık kaynak kodlu popüler bir ekran yakalama programıdır.
Açık kaynak (opensource software) olsun benim olsun Açık kaynak (opensource software) olsun benim olsun Reviewed by Admin on 15:18 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.