Salamworld Geliyor, Salamword Niye Kuruluyor? Salamworld Amacı Ne?


İslam ülkeleri için kurulması planlanan sosyal ağ Salamworld’ün Birinci Küresel Zirvesi, Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirildi







 
İSTANBUL AA

Dünyada İslam kültür ve mirasını tanıtmak amacıyla tasarlanmış bir iletişim platformu olarak hizmet verecek olan ve Temmuz ayında faaliyete geçirilmesi planlanan Salamworld’ün zirvesi Fatih Camisi İmamı Osman Şahin’in Kur’an tilavetiyle açıldı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajının okunduğu zirveye, Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Prof. Nevat Yalçıntaş, müzisyen Ahmet Özhan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.
30 ülkeden katılımcının yer aldığı zirvede, İslam dünyasında, Müslümanların yararına ileri bilgi teknolojilerinin uygulanması konusunda fikir ve görüş alışverişinde bulunuldu.

 

İstanbul merkezli olması planlanan sosyal paylaşım sitesi Salamworld Yönetim Kurulu Başkanı Abdülvahid Niyazov, salamworld.com’un uluslararası bir proje olduğunun altını çizerek, sitenin amacının tüm dünyada Müslümanlar arasında iletişimi sağlamak olduğunu söyledi.
Niyazov, zirvenin amaçlarından birinin İslam dünyasının önde gelen kişilerinin Salamworld hakkındaki sorularını yanıtlamak” olduğunu kaydederek, ’Salamworld bir internet camisi değil ama bir internet mekânıdır. Herkese açıktır. İslam ümmeti ile dünyanın geri kalanı arasında bir köprüdür” dedi.
Bazı insanların Müslümanların böyle bir teknoloji projesini başaramayacağını söylediklerini belirten Abdülvahid Niyazov “Bizim ekibimiz bunun böyle olmadığını gösterecek” şeklinde konuştu.
Zirve, Time dergisinin “İslam dünyasının en büyük rock yıldızı” olarak nitelediği Sami Yusuf’un verdiği konserle sona erdi.

 

Bakıyorum da "salamworld" geçen tüm domainler şimdiden alınmış, sağlam geliyorlar,Acaba dünyanın reklam pastasındaki en büyük paylardan biri olan sosyal platform payımıdır yoksa.... eh arap baharından darbe yiyenleri gördükçe sanırım ikinci bir sosyal platform faciası yaşamamak için "gelin kendi denetleyebileceğimiz bir sosyal platform kuralım" dediler heralde. Ne kadar facebook kadar popüler olurlar bilinmez bunu yaşayıp göreceğiz. ama bu benim tesbitimde ne kadar haklı olduğumu gerçeğini silmez. görün bakın neler olacak.





Salamworld Geliyor, Salamword Niye Kuruluyor? Salamworld Amacı Ne? Salamworld Geliyor, Salamword Niye Kuruluyor? Salamworld Amacı Ne? Reviewed by Admin on 13:44 Rating: 5

1 yorum:

  1. yazı tam aradığım yazı,teşekkürler emeğine sağlık %%user%%

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.