PHP 5.3 ‘deki Deprecated Hatası (Deprecated: Assigning the return value…)

diye başlayan bir hata gördüyseniz endişelenmenize gerek yok, yada şimdilik…Bu hata, genel olarak, php 4 uyumlu olarak geliştirilen uygulamalarda alınıyor.  Onaylanmayan fonksiyonların kullanıldığı betikler bu hatayı veriyor. Yani artık 5.3 ile birlikte tavsiye edilmeyen ve php 6.0 kaldırılacak olan fonksiyonlar. Örneğin; ereg, eregi, ereg_replace, split, spliti, sql_regcase… Bu fonksiyonlar halihazırda kullanılabilir durumda ancak yukarıdaki hatayı üretiyor. Yani, Php 5.3   ile birlikte değişen (php.ini) hata raporlama ayarları nedeniyle bu hata alınıyor.

! . tavsiyem eski fonksiyon kullanılarak geliştirilmiş uygulamaların yeni versiyonunu beklemek veya talep etmektedir.

Peki bu hatayı nasıl görmezden gelebiliriz.

1. Buradan  /download sekmesine gideriz. wampserver e ait php addonlardan istediğimizi indiriyoruz indirilen dosyayı direk kuruyoruz.

 

2. Sonrasında servisleri tekrar başlatmamız gerekebilir,sağ alt icondan Php versiyonları sekmesinden yeni indirip kurduğumuz addon numarasını aktif hale getiriyoruz, ardından servisleri tekrar yeniden başlatıyoruz.

 

hepsi bu kadar, uygulamanızın çalışması gerekiyor bu işlemden sonra

 

diğer yöntem ise; (bu yöntemi denemedim,deneyen varsa bildirebilir,buradan arayanlara faydası olur
php.ini içinden E_ALL içeren aktif satırı buluyoruz

E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_DEPRECATED

şeklinde değiştiriyoruz. sorun kalmıyor.

hata vermeyen günler dileklerimle,
PHP 5.3 ‘deki Deprecated Hatası (Deprecated: Assigning the return value…) PHP 5.3 ‘deki Deprecated Hatası (Deprecated: Assigning the return
value…) Reviewed by Admin on 16:18 Rating: 5

3 yorum:

  1. Bu, bu konu hakkında bilmek isteyen herkes için mükemmel bir bir blog. (Ben gerçekten isterim ki ... haha) iddia etmek o kadar onun neredeyse sabit biliyoruz. Kesinlikle, yıllar boyunca hakkında çok şey yazılmıştır & bir konu üzerinde yeni bir falso. Büyük şeyler, harika!

    YanıtlaSil
  2. Ben etkilendim! Gerçekten bilgilendirici bir blog arkadaşım burada yayınlayacağız. Ben sadece yorum ve kaliteli iş uydurmak söylemek istedim.

    YanıtlaSil
  3. Tesekkurler eklentileri guncellestirerek hatalari gidermeye calisacagim.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.