Google Detaylı Arama ve Gizli Aramaları

Dünyanın neredeyse eli ayağı konumundaki Google arama motorundan gizli aramalar, süpriz sonuçlar çıkabiliyor. Bunu Google'ın neden yaptığı bilinmez ama birçoğumuz için eğlenceli ve keyifli olabilir. Deneyebilirsiniz.

1- Arama çubuğuna do a barrel roll yazdığımızda işler değişiyor, ekranlar kendi etrafında bir tur atıyor. Google gizli tuhaf aramalarında bizde bu olayı 1. sıraya koyduk.

2- İkinci sırada sizi bir oyun bekliyor. Google’a 'zerg rush' yazarsanız bir anda ekranınızda '0'lar çıkacak ve Google ekranındaki her şeyi yemeye başlayacaklar. Sizde mouse ile onlara tıklayarak yok edebileceksiniz.

2016-02-26 08-32-15 Ekran görüntüsü

 

3- Google'dan romantik ve bir o kadarda bunalıma sürükleyen biir arama sonucu bizi bekliyor. What is the loneliest number (En yanlız numara hangisidir?)  yazıldığında bize 1 sonucunu getiriyor.

4- Monitöre biraz eğim vermekmi istiyorsunuz? Neden böyle birşey istiyorsunuz ki? Neyse eğer böyle bir emeliniz varsa bunu Askew veya tilt yazarak gerçekleştirebilirsiniz.

5- Burada da nedendir bilinmez kafasını buzdolabına sokan insanların fotolaarına 241543903 sayısı etiketlenmiş, Eğer 241543903 sayısını aratırsanız , kafasını buzdolabına sokmuş insanları göreceksiniz.

6- Dinazor oyunu: İnternetinizin kesik olduğunda sıkılmayasınız diye google size Dinazor oyunu öneriyor. Oyuna başlamak için Space (Boşluk) tuşuna basmanız yeterli, Dinazoru yine space tuşuyla zıplatarak puanları kazanmaya başlayabilirsiniz.

google dinazor oyunu

advancedgoogle_logo

GOOGLE DETAYLI ARAMA İPUÇLARI

1- Kelime grubu veya cümle arama : tırnak işareti (" ") kullandığınız zaman, Google tırnak işaretlerinin arasındaki tam kelime grubunu arar. Bir kelimenin önüne koyulan eksi işareti (-) arama sonuçlarından o kelimeyi çıkartırken, koyulacak artı (+) işareti o kelimenin aramanızda önemli olduğunu belirtir.

2- Belirli bir site içerisinde aramak:  "aranılan kelime site: internet sitesi" şeklindeki bir arama bize sadece o site içerisinde geçen kelimelerin sonucunu getirir.

3- Google bir sözlük müdür?: Bu sizin Google'a bakışınıza bağlı, bence googlee birçok şeydir. Örneğin bir sözlük diyebiliriz. define:kelime şeklinde arattığınızda size bu kelimenin açıklamasını yapacaktır.

4- Google hesap makinası olarak kullanma: Google sizin matematik işlemelerinizide yapabilir, Bunun için arama çubuğuna 4*4= yazdığınızda size sonucunu bir hesap makinası uygulamasııyla birlikte çıkaracaktır.

5- Lokasyon bazlı bilgilere ulaşma: havadurumu bölge adı aramasıyla bölgenizdeki günlük hava durumuna ulaşabilirsiniz. time şehir adı ise yerel saati bildirecektir.

6- Ulaşılamayan sitelere nasıl ulaşabiliriz: cache:internet sitesi ile kapalı bir siteye ulaşılabilir.
Google Detaylı Arama ve Gizli Aramaları Google Detaylı Arama ve Gizli Aramaları Reviewed by Admin on 11:57 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.