İnternet Sansürü Başladı Twitter ve Youtube Giriş Engellendi

Yeni torba kanunda internet ve iletişim alanında yeni sınırlamalar getirildi. Torba Tasarı'nın internet yayınlarının engellenmesiyle ilgili yeni kurallar getiren bölümü Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. İnternet erişimi ile ilgili maddeler, internete erişimin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından engellenmesine olanak sağlıyor.

Yeni maddeye göre, internet ortamında yapılan yayın içeriği nedeniyle özel hayatının gizliliğinin ihlal edildiğini iddia eden kişiler, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına doğrudan başvurarak içeriğe erişimin engellenmesi tedbirinin uygulanmasını isteyebilecek.

İşte 10 maddede internet sansürü

1. Anahtar kelimelerle “uygunsuz içerik” belirlenip sayfa kaldırılabilecek.

2- Sansür, URL adresi tabanlı yapılabilecek

3. Yer sağlayıcı yurt dışındaysa bile erişim engellenebilecek. DNS değiştirerek bir siteye girilemeyecek.

4. Hâkimler, 24 saat içinde sansür kararı verebilecek. “Zararlı” içerik çıkarılmazsa, 500-1.000 TL arasında günlük para cezası kesilecek.

5. Hosting firmaları her kullanıcının izini sürebilecek. Her kullanıcının internetteki faaliyeti kayda alınarak 1-2 yıl saklanacak.

6. TİB başkanına internet sitesi erişim engelleme yetkisi verilecek.

7. Birliğe gönderilecek olan “erişimin engellenmesi kararı” 4 saat içinde uygulanmak zorunda olacak.

8. Erişim Sağlayıcı firmalar, kullanıcıların hangi sitelere girdiğini kaydedip 2 yıl boyunca saklayacak.

9. Bilgisayar ve akıllı telefonlardan internete bağlanan 34 milyon kullanıcı tek tek fişlenecek.

10. İnternetteki içerikler sayfa bazında da engellenebilecek.

Peki bu uygulamayı aşabilecek uygulama ve ipucu yok mu? Var :)

Tor Tarayıcı...

BURADAN İNDİRİN

TWİTTER : Twitter'a giriş nasıl yapılır? Twitter çalışmıyor Twitter açılmıyor sorularına Dns lerle uğraşmadan Tor Browser ile çözüm bulabilirsiniz. Tor Browser resimli kurulumu aşağıdaki gibidir.

YOUTUBE : Youtube giriş nasıl yapılır? Youtube çalışmıyor Youtube açılmıyor sorularına Dns lerle uğraşmadan Tor Browser ile çözüm bulabilirsiniz. Tor Browser resimli kurulumu aşağıdaki gibidir.

tor-browser-1

tor-browser-2

tor-browser-3

tor-browser-4

tor-browser-5

 

Peki buraya kadar herşey güzel de, Cep telefonundan, wifi kullanmadan yani 3G ile nasıl gireceğiz. Bununda çözümü var. BURADAKİ YAZIMI OKUYABİLİRSİNİZ

Aynı işlemler Youtube ve benzer siteler içinde geçerlidir.
İnternet Sansürü Başladı Twitter ve Youtube Giriş Engellendi İnternet Sansürü Başladı Twitter ve Youtube Giriş Engellendi Reviewed by Admin on 20:39 Rating: 5

3 yorum:

  1. [...] internet sansürü ne zaman başlıyor (44) [...]

    YanıtlaSil
  2. […] (BİR ÖNCEKİ YAZIM’da Masaüstü bilgisayardan bu işlemin nasıl yapıldığını anlatmıştım… )Masaüstü bilgisayarlardan veya kablosuz olarak bağlandığımız durumlarda İpV4 ayarlarından DNS (8.8.8.8 – 8.8.4.4-198.153.192.1 ve 198.153.194.1) değiştirerek bu işlemi yapmak mümkün ancak 3G  kullandığımız ve mobil olduğumuz durumlarda bunu yapamayız. İşte bu durumda yardımımıza VPN programları yetişiyor. […]

    YanıtlaSil
  3. teşekkürlerrrr

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.