Microsoft Exchange 2007 Sertifika Yenilenmesi Komutlar

Kurumunuzda bir sabah geldiğinizde mail programlarınızın sertifika hatası verdiğini gördüğünüzde sertifikanın süresinin geçtiğini farkedersiniz ve sertifika yenilenmesi gerekmektedir. bu durumda aşağıdaki komutlar kullanılır.

1. Sertifikaları görmek için get-exchangecertificate

2. Yeni Sertifika oluşturmak için New-ExchangeCertificate -DomainName mailsrv,mailserver.ergezer.com,mail.ergezer.com,mail -SubjectName “c=tr,o=Ergezer Corp, cn=mail.ergezer.com” -PrivateKeyExportable:$True -GenerateRequest:$True -Path “C:\CertRequest.req”

3. Oluşturduğunuz sertifikayı sunucuya eklemek için Import-ExchangeCertificate -Path “C:\certnew.cer” –FriendlyName “Exchange Certificate”

4. Eklenen sertifikayı etkinleştirmek için Enable-ExchangeCertificate -thumbprint <Thumbprint Değeri> -Services:”POP,SMTP,IMAP,IIS”

5. Eski sertifikaları silmek için remove-ExchangeCertificate –thumbprint <Thumbprint Değeri>

 
Microsoft Exchange 2007 Sertifika Yenilenmesi Komutlar Microsoft Exchange 2007 Sertifika Yenilenmesi Komutlar Reviewed by Admin on 13:04 Rating: 5

5 yorum:

  1. merhaba, kuruluşumuzda exchange 2007 var ve dediğiniz gibi sertifika süresi bitti birçok döküman okudum ancak sanırım yapamadım, uzaktan bağlanıp yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
  2. Doğan bey merhaba internette sorunumu araştırırken sizi buldum iyide oldu çünkü çaresiz kaldım benim sorunum autlook açılırken kullanıcılara sertifika süresi bitmiş hatası geliyor ve arasıra kullanıcılarımı rahatsız ediyor bunu yenilemek için araştırdım ııs den certcrv den yenileniyormuş fakat benim server da o sayfa açılmıyor ve localhosta da bağlanamdım bu sorun nasıl çözebilirim inannın çok sıkıntı yaşıyorum lütfen yardımlarınız bekliyorum saygılar.

    YanıtlaSil
  3. lokalden bağlanmak yerine sunucu üzerinde bağlanmaya ve tarayıcı olarak ie kullanmaya özen gösterin. sunucu iis'ye ip ile bağlanmayı deneyin

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.