Wordpress Sayfa Yönlendirme-Redirection Permalink-301 Yönlendirme

Merhaba benim önceki wordpress dizinim www.ergezer.com/blog adresine kuruluydu, ve birgün ne hikmetse /blog dizinini kaldırdım ve ana dizine aldım siteyi, işte tamda bu noktada sorunlarım ortaya çıkmaya başladı,google.com daki eski dizinler gelen ziyaretçileri 404 sayfasına atmaya başladı ve ziyaretçi ,hit ve google sıralamalarında 1 nci sayfada çıktığım kelimelerde düşüşler yaşandı. seolu bir sitenin başına bundan daha büyük ne gelebilir ki.

istediğim şu idi, www.ergezer.com/blog/...... adresine gelenler www.ergezer.com/...  şeklinde devam etsinler.bunu henüz google kısa yoldan şöyle yapabilirsin demedi ama robot.txt dosyasına aşağıdakileri girdimki google boşu boşuna orayı indexlemeye çalışmasın hatta hiç indexlemesin.

Robot.txt içeriği
User-Agent: *
Disallow: /blog/


bu kadar değil elbette,devam ediyoruz.bir eklentimiz var. Redirection adında.

Eklentiyi İndir

Eklentinin Destek Sitesi(İng)

Eklentiyi kuralım, zip dosyayı açarak /wp-content/plugins içine gönderip aktif hale getirebilirsiniz, veya direk eklentiler/yeni ekle menüsündende yapabilirsiniz, detaya girmiyim kurulumla ilgili, redirection 301 yönlendirme ile ilgili detaylara girelim.

 

Eklentimizin modüllerini görüyoruz burada. en önemli kısım ise .htacess dosyasının fiziksel yoludur, bu yolu doğru yazdığınızdan emin olunuz, zaten yanlış yazılırsa veya eklenti .htacess dosyasını göremezse kırmızı puntolarla uyarı metnini çıkaracaktır. aşağıdaki resim herhangi bir hata olmadığını gösteriyor



 

şimdi yapmak istediğim şey şudurki, bir sayfam var ve hiti oldukça iyi en azından o sayfayı kaybetmek istemiyorum. sayfamız aşağıdaki resimdeki gibi google.com adresinde listelenmektedir.



tıklıyoruz ve aşağıda sonuca bakıyoruz. aşağıda görüldüğü üzere 404 sayfasına gitti çünkü bizim sitede artık o adres /blog dizininde bulunmuyor ve biz bir ziyaretçiyi kaybettik, hiçbir ziyaretçi gidipte  sitenin arama butonunu kolay kolay kullanmaz.



 

kuralımızı ayarlayalım şimdi. aşağıdaki ekranda http://www.ergezer.com/blog/tag/gitme-alex adresinden gelen ziyaretçinin http://www.ergezer.com/tag/gitme-alex adresine gitmesini istedik. kuralımızı resimdeki gibi yazıp "Yönlendirme Ekle" dedik.



 

yönlendirmenin eklenmiş hali.



bu şartlarda eski linke tıklanıldığında artık yeni linke yönlenecektir. ve bu şekilde kaç kere giriş yapıldığını yine aşağıdaki resimde görebilirsiniz.

Wordpress Sayfa Yönlendirme-Redirection Permalink-301 Yönlendirme Wordpress Sayfa Yönlendirme-Redirection Permalink-301 Yönlendirme Reviewed by Admin on 13:57 Rating: 5

12 yorum:

  1. Not: Google robot.txt dosyasınızdaki /blog engellemesini gördükten 1 hafta içinde eski linklerinizi silmeye başlayacağını unutmayın, bu yüzden sitemap.xml dosyanızı güncellemeyi unutmayın

    YanıtlaSil
  2. merhabalar bu eklentiye acil ihtiyacım var fakat apache .htaccess dosya adını yani linkini giremıorum ana dızınımde .htaccess dosyası var ama gecerli deıl dıyor sureklı.Ne yapmam gerekıyor? Htaccess dosyasını guncellemem gerekırmı?

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Yener Bey, sayfadaki resime bakınız... fiziksel yolunu girmeniz gerekir /var/www/vhost/ergezer.com/httpdocs/.htaccess vb. bir yolu bulunur her web sitesinin, bu yolu bilmiyorsanız deneme yanılma yapabilir veya hosting firmanızla görüşüp bu yolu temin edebilirsiniz.

    iyi çalışmalar

    YanıtlaSil
  4. Merhaba;

    Peki sormam gereken bir soru var size. Bütün sayfalarımız için bu linkleri tek tek eklememiz mi gerekecek?

    YanıtlaSil
  5. cansın sen can

    YanıtlaSil
  6. dünya alem bir yana sen bir yana doğan abi

    YanıtlaSil
  7. dünya alem bir yana sen bir yana doğan abi

    YanıtlaSil
  8. çok işime yaradı bu bilgi

    YanıtlaSil
  9. teşekkürler ağa

    YanıtlaSil
  10. anlamayan olursa sorsun cevaap vereceğim

    YanıtlaSil
  11. sitenize reklam alıyormusunuz

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.