Wordpress Domain Taşıma

blog sayfası oluşturdunuz veya kurumsal bir websayfası hazırladınız, ancak gel gelelim ki bir gün o kadar ayar yaptığınız ,uğraştığınız sayfayı

1. Başka bir hosta taşımanız gerekebilir.

2. Alan adını değiştirmek zorunda kalabilirsiniz.

bu iki konuyu nasıl yapabileceğimize göz atalım.

BAŞKA BİR HOSTA TAŞIMA İŞLEMİ

hosting firmanızdan memnun değilsiniz veya herhangi bir nedenden dolayı fiziksel dosyalarınızın olduğu sunucu değişecek.

  • Eski hostunuzdan tüm dosyaları fileZilla yardımıyla kendi bilgisayarınıza indirin

  • Eski hostunuzdaki Mysql datalarını , Phpmyadmin sayfasına bağlanarak "DIŞARI AKTAR" kullanarak kendi bilgisayarınıza komple yedek alın

  • yeni hostunuza filezilla yardımıyla aldığınız dosyaları yine filezilla yardımıyla geri gönderin

  • Yeni hostunuzda Phpmyadmin sayfasına bağlanarak bir database ve kullanıcı oluşturun, (eski hostunuzdaki kullanıcı adı ve şifresi yapabilirsiniz, eğer yeni bir kullanıcı ve şifresi oluşturacaksanız wp-config.php dosyasından gerekli düzenlemeleri yapmanız gerekecektir.)

  • Yeni hostunuzun Phpmyadmin sayfasına bağlanarak "İÇERİ AKTAR" kullanarak bilgisayarınıza indirdiğiniz Mysql datalarını aktarın

  • yukarda da açıkladığım üzere aynı kullanıcı ve şifresi seçtiyseniz wp-config.php düzenlemenize gerek yoktur ve siteniz çalışmaya başlayacaktır, tabiki dns değişiklikleri 24 saat sürebilir, dns değişikliği tamamlandığında siteniz yeni sunucu(host) üzerinde çalışıyor olacaktır.


ALAN ADI DEĞİŞİKLİKLERİNDE WORDPRESS TAŞIMA

  • yine birçok sebebe bağlı olarak alan adınızın isminin değiştiği ve bu esnada taşıma yaptığınız bir durumda yukarıdaki tüm adımlar geçerlidir.

  • Yukardaki adımlara ek olarak yeni domainde phpmyadminde gerçekleştirilmesi gereken 3 tane sorgumuz var, bu sorguları tek tek phpmyadmin sayfasındaki "SQL" alanınına yazarak "GİT" diyoruz.


 

1. bu sorgu  site adresini değiştirecek,bu sorguyla siteye girebilirsiniz ancak konulara giremezsiniz .

 

UPDATE wp_options SET option_value = replace(option_value, 'http://www.eskisiteniz.com', 'http://www.yenisiteniz.com') WHERE option_name = 'home' OR option_name = 'siteurl';

 

2.Konulara girebilmek içinse bu kodu çalıştırmak gerekiyor.

 

UPDATE wp_posts SET guid = replace(guid, 'http://www.eskisiteniz.com','http://www.yenisiteniz.com');

 

3.Sitedeki resim, dosya vs ye girebilmek içinse alttaki sorguyu çalıştırın

 

UPDATE wp_posts SET post_content = replace(post_content, 'http://www.eskisiteniz.com', 'http://www.yenisiteniz.com');

 

DİP NOTLAR:

  • Tüm bunlardan sonra herhangi bir hata yapılmadıysa siteniz çalışacaktır. sorgu esnasında hata alırsanız kopyala yapıştır yaparken virgül ve tırnakları silip tekrar deneyebilirsiniz,bazen tırnak işaretlerinin fontları sorun yaratabiliyor.hazır olan text dosyasını BURADAN indirebilirsiniz.

  • Mysql database  taşımakta restore yapmakta  problem yaşıyanlar BURADAKİ (Mysql Database backup restore and data transfer resimli anlatım) yazısını okuyabilirler.


 

 
Wordpress Domain Taşıma Wordpress Domain Taşıma Reviewed by Admin on 15:12 Rating: 5

3 yorum:

  1. Teşekkürler bilgiler için.
    Çok yardımcı oldu.
    İyi günler...

    YanıtlaSil
  2. yazı tam aradığım yazı,teşekkürler emeğine sağlık dogan ergezer

    YanıtlaSil
  3. teşekkürlerrrr

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.