Wordpress İletişim Formu Kurulum ve Ayar

Artık bir çok hosting sağlayıcısı sunucuları üzerinden spam mail gönderimine engel olmak için Smtp Authentication metodunu kullanarak mail gönderimi gerçekleştirilmesini istiyor. Haliyle wordpress, joomla gibi hazır yazılımları kullananlar ise kod editlemek istemedikleri içinde bu işlemde sorun yaşıyorlar.

Şimdi, wordpress ile kod editlemeden yalnızca eklentileri kullanarak nasıl Smtp kimlik doğrulaması yapabileceğinizi bu makalemde kısaca açıklamaya çalışacağım.

- İlk olarak wordpress admin panelinizden eklentiler adımından Wp-Mail-Smtp ve Fast And Secure Contact Form eklentilerini yüklüyoruz ve etkinleştiriyoruz.

- Ardından admin panelimizden ayarlar bölümünde Email başlığına giriş yapıyoruz. Ayarlarımızı resimdeki gibi düzenleyerek kaydediyoruz.



Şimdi ise yine admin panelimizden eklentiler adımından Fast And Secure Contact Formu açıyoruz.Aşağıdaki gibi ayarlarımızı yapıp kaydediyoruz.



 

Bu işlem esnasında aşağıdaki kutucuğu işaretlememiz ve mail adresimizi yazmamız gerekiyor, hata olmaması açısından bu işleme dikkat etmeliyiz.

 Mail Adresiniz

 

 

 

Şimdi gelelim son işleme; Sayfalar bölümünden yeni sayfa ekle diyoruz, sayfanın içerisine   satırını ekliyoruz ve kaydet diyoruz.

İşte bitti, Smtp kimlik doğrulamalı iletişim formumuz hazır!!!
Wordpress İletişim Formu Kurulum ve Ayar Wordpress İletişim Formu Kurulum ve Ayar Reviewed by Admin on 14:52 Rating: 5

6 yorum:

  1. yazı tam aradığım yazı,teşekkürler emeğine sağlık %%user%%

    YanıtlaSil
  2. cansın sen can

    YanıtlaSil
  3. wp kullanıcı3 Ekim 2015 23:31

    cansın sen can

    YanıtlaSil
  4. karşılıksız bilgi dağıtan insanlar candır, sende cansın doğan abi

    YanıtlaSil
  5. Değerli hocam çok teşekkür ederim makalenizi okudum ve bilgi paylaştığınız için cani gönülden teşekkür ederim size

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkürler

Blogger tarafından desteklenmektedir.